id: Rage részletek

A jövő havi QuakeCon-t megelőzve az id Software szórt még a sajtó elé (konrétan a GameInformer magazin legfrissebb számában) néhány infómorzsát a készülőben lévő lövöldözős/versenyzős hibridjátékával, a Rage-el kapcsolatosan.

id: Rage részletek

A jövő havi QuakeCon-t megelőzve az id Software szórt még a sajtó elé (konrétan a GameInformer magazin legfrissebb számában) néhány infómorzsát a készülőben lévő lövöldözős/versenyzős hibridjátékával kapcsolatosan (Rage).

Már elég sok mindent megtudhattunk eddig is az id Tech 5-ös motorra építő játékról a tavalyi QuakeCon óta, de azért nem árt, ha időnként még egy kicsit tovább borzolják az érdeklődésünket iránta, nemde?

A kiindulási pontok városközpontok, itt jelentkezhetünk versenyekre, illetve vehetünk fel küldetéseket. Mint azt már tudjátok, a Rage nem épp a vidám és barátságos környezetéről híres, így versenyei sem finomkodóak. A járműveinket ennek megfelelően tele pakolhatjuk mindenféle extra fegyverrel és pajzzsal.

Lehetőségünk lesz majd gépészkedni is, ha elég alkatrészt és tervrajzot összeszedtünk, mindenféle trükkös kis kütyüvel (szenzoros kilövőtorony, távirányítású autó-bomba) lépéselőnybe kerülhetünk versenytársainkkal szemben. Ezen kívül fejleszthetjük fegyvereinket (távcsövek, célzás stabilizátorok számszeríjhoz), és egyéb járműfejlesztések is lesznek, mint mágnesek, kerékre szerelhető pengék, EMP pajzsok és tradicionálisabb járgány upgradek.

A kézifegyverek közül egyelőre nem sokat mutattak be, de említést tettek például egy háromágú bumerángról, mely a "Wingstick" névre hallgat és ígértek még jó néhány alternatív lőszertípust is. Lesz például egy olyan szemszeríjhoz tartozó nyíl, mely ha betalál, rövid időre elnyerjük vele az áldozat fölött irányítást annak felrobbanását megelőzően.

Jóképű karakterünkről még mindig elég keveset tudunk, annyi biztos, hogy egy lesz a 21. század közepén bekövetkezett aszteroida becsapódást túlélő lakosok közül. Mint ilyen, próbál túlélni a kietlen pusztaságban - amivé a Föld vált -, mint mindenki más. Különleges regenerációs képességünk valamilyen módon kapcsolódik a történeti hátterünkhöz.... de hogy hogyan?

A missziókon és versenyeken túl lesz még valamiféle gladiátorjáték szerű lehetőség is, a 'Mutant Bash TV', ami "hagyományos" arénaküzdelmeket ígér. Említést tettek még olyasmiről is, hogy ha valakinek úgy tetszik, lopakodással is sok mindent el tud majd érni a Rageben.

Ami pedig a multit illeti, még egy évvel ezelőtt Tim Willits és John Carmack azt mondta, hogy teljesen külön áll majd single résztől, lesz majd egy különálló co-op mód két játékos részére, amit konzolokon spit-screen megoldással is lehet játszani. Játékmódokat egyelőre nem fedtek fel.

A Rage PC-re, Mac-re, PS3-ra és Xbox 360-ra jelenik majd meg "amikor kész lesz". A PC verzió extrái többek között a magasabb felbontások és a több/jobb élsimítás.

A játék platformtól függően blu-ray-en vagy 3 DVD lemezen jön majd ki, igaz még ez utóbbi megoldással támadtak nehézségek, mert nehezen megy a játék felosztása rajtuk. További információk várhatóan a QuakeCon-on bukkannak majd fel, mely augusztus 13 és 16 közt tartatik Dallastól nem messze a Gaylord Texan hotelben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward