Shop menü

HYPERIMAGE+ – A REALME A FOTÓK MINŐSÉGÉT IS AZ MI-VEL JAVÍTJA TOVÁBB

A Realme 13 Pro okostelefonok már az új képjavító technológiával kerülhetnek bevetésre, és így érhetnek el egy kategóriával magasabb fotóminőséget.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hyperimage+ – A Realme a fotók minőségét is az MI-vel javítja tovább

A mesterséges intelligenciát a lehető legváltozatosabb módokon igyekeznek felhasználni a techcégek minden téren, és az okostelefonokat is egyre jobban átszövi az MI. A Google azt már megmutatta, hogy miként tudja a technológia megkönnyíteni a képek szerkesztését, a Realme pedig most egy olyan fejlesztést jelentett be, ami az általános képminőségre is pozitív hatással lesz.

A modern mobiltelefonoknál a fényképeken már komplex algoritmusok dolgoznak, hogy a végeredmény adott esetben tényleg felvehessee a versenyt akár cserélhető objektíves kamerák produkciójával is. A Realme most a Hyperimage+ néven egy többrétegű mesterséges intelligencia képjavító csomagot jelentett be, ami a képek elkészítésétől azok szerkesztéséig terjed. Részben az eszközön futó MI funkciókról beszélhetünk, részben pedig felhős hátteret igénybe vevő fejlesztésekről.

Galéria megnyitása

A legérdekesebb része a Hyperimage+ képjavító csomagnak az AI Ultra Clarity. Ez a fényképek esetén a tisztaságot kiváló hatékonysággal tudja majd javítani az ígéret szerint. A mobiltelefonok kamerájának élességét már 15 évvel ezelőtt is igyekeztek szoftveres trükkökkel javítani, de ez esetenként katasztrofális eredményhez vezetett. A Realme most azt ígéri, hogy a kifinomult MI algoritumus úgy tudja majd rendbe rakni a részleteket, hogy a végeredmény teljesen természetes marad, de olyan szép lesz, mintha egy felsőkategóriás fényképezővel készült volna.

Galéria megnyitása

Több mintát is megosztott a Realme, amik alapján valóban bizakodók lehetünk. A cég az új okostelefonok kameráival lényegesen jobb eredményt tud majd elérni a szoftveres fejlesztéseket is bevetve, mint azok nélkül. A rendelkezésre álló hardver eddigi legjobb kihasználását valósítaná meg a Realme. Jön a HyperRAW is, melynek köszönhetően a RAW képeknél az eddiginél is több információ kerül rögzítésre, így még többet, mélyebb részleteket lehet majd kihozni a képekből a szerkesztés során. Az AI Pure Bokeh pedig az élethű mélységélesség biztosításában lesz partner.

Galéria megnyitása

A képszerkesztés során az MI már olyan ismertebb funkciókat szállít, mint a fejlett retusálás, az oda nem illő elemeket a képekről teljesen nyom nélkül, pillanatok alatt lehet majd eltüntetni az AI Smart Removal opcióval. Az AI Group Photo Enhance funkció pedig a csoportképeknél több felvételből össze tud vágni egy olyat, amin mindenkinek jó az arckifejezése. Az AI Natural Skin Tone pedig értelemszerűen arra fog fókuszálni, hogy az elkészült felvételeken mindenkinek a lehető legtermészetesebb bőrszíne legyen, amit a rosszul beállított fehéregyensúly sokszor tesz tönkre.

„Az MI segítségével a kameráink tiszta és ragyogó képeket rögzíthetnek még kihívást jelentő fényviszonyok mellett is” – mondta el Francis Wong, a Realme termékmarketing felelőse. Azt is hozzátette, hogy a mesterséges intelligencia segíteni fogja a portrémód használata során a háttér szeparációját, és az általános témafelismerést is, de még állítólag a videózásra is jó hatással lesz.

Galéria megnyitása

A Hyperimage+ a Realme 13 Pro modellekkel kerül majd először bevetésre még ebben a hónapban, és a jövőben több modell is megkapja majd. A vállalat a napokban hintette el, hogy a Realme 13 Pro több érdekes Sony szenzort is alkalmazni fog. Először viszi pályára a LYT-701 szenzort és a periszkópos lencserendszerrel ellátott képalkotót először társítja a LYT-600 érzékelővel.

Galéria megnyitása

„Célunk a magas minőségű fotózás demokratizálása, mindenki számára elérhetővé tennénk ezt.” - jelentette ki Wong. „A HyperImage+ alapja és az élvonalbeli optikák révén a különböző lencserendszerrel szerelt kamerák konzisztensen teljesíthetnek a nagy szenzor és a periszkópos felépítés mellett.”

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére