Hybrid Engine G-Sync monitor a BenQ műhelyéből

A BenQ egy új 24 hüvelykes monitort készített, ami a klasszikus gamer monitorok előnyeit egyesíti a G-ync támogatással ellátott megjelenítők kiváltságaival.

Hybrid Engine G-Sync monitor a BenQ műhelyéből

Az XL2420G típusjelzéssel ellátott monitor a szokásos elegáns, figyelemfelkeltő dizájnt alkalmazza, amelyet a korábbi modelleknél már megismerhettünk. A ház ezúttal egy meglehetősen okos hardvert rejt, amit a gyártó Hybrid Engine technológiának hív. Az eljárás lényege, hogy a 24 hüvelykes monitor kétféle üzemmódot kínál: az egyikkel kiaknázhatóak az Nvidia G-Sync technológiájában rejlő lehetőségek, a másik pedig a klasszikus gamer monitorok előnyeit biztosítja a felhasználók számára.

A G-Sync technológia jóvoltából – megfelelő Nvidia GPU-val ellátott videokártya alkalmazása esetén – a képkockák elkészítésének üteme és a monitor képfrissítési rátája szinkronba kerül, így a megjelenítés rendkívül folyékony, akadozás-mentes. A képfrissítési ráta természetesen ebben az esetben nem fix, inkább tökéletesen igazodik a GPU teljesítményéhez, így egy bizonyos tartományon belül váltakozik (40-100 FPS). A G-Sync mód használatához a G-Sync engedélyezésére, illetve a DisplayPort videó bemenet használatára van szükség.

Ezzel szemben Classic Módban már egy "hagyományos" gamer monitort kapunk, ami remek testre szabhatóságot biztosít a felhasználók számára. Ekkor a képfrissítési ráta akár 100, 120 vagy 144 Hz-re is állítható, plusz kiaknázhatóvá válnak a BenQ egyedi eljárásaiban rejlő lehetőségek is (Black eQualizer, Smart Scaling, Motion Blur Reduction, Senseye 3). Klasszikus üzemmódban az alacsony kékfény-kibocsátási mód is aktiválható, a kijelző háttérvilágítása pedig villódzásoktól mentesen üzemel – e funkcióknak köszönhetően hosszabb csaták alkalmával is kevésbé fáradnak el szemeink, mint egy normál monitor előtt. Az új monitor a felsoroltakon kívül még Nvidia 3D Vision támogatással is rendelkezik.

A BenQ XL2420G TN+Film típusú LCD panelt alkalmaz, amely 24 hüvelykes képátlóval és 1920 x 1080 pixeles natív felbontással bír. A 16:9-es képarányú LCD panel mögött LED-es háttérvilágítás teljesít szolgálatot. A tipikus kontrasztarány 1000:1, a tipikus fényerősség pedig 350 cd/m2-es értéket képvisel, az LCD panel GTG válaszideje pedig nem több egy ezredmásodpercnél. Mivel TN+Film alapú panelről van szó, így a vízszintes betekintési szög 170 fokos, a függőleges betekintési szög pedig 160 fokos. A videó bemenetek között a DisplayPort 1.2-es csatlakozó mellett egy dual-link DVI és két darab HDMI port is helyet kapott. A fedélzeten emellett egy USB 2.0-s hub is lapul, ami három portot kínál: az egyik az S-Switch kiegészítőhöz passzol, amivel könnyedén és gyorsan elérhetőek az eltárolt beállítások, illetve maga az OSD, a másik kettő pedig a monitor oldalán foglal helyet. A sort egy fejhallgató kimenet zárja.

A monitor tetszetős állványa remek testre szabhatóságot biztosít, ugyanis nem csak a monitor döntésére (-5°-20°), de annak elforgatására (35°/35°) és pivot/portré módba történő forgatására is lehetőséget ad, sőt, még a kijelző magasságának módosítását is lehetővé teszi, méghozzá 0-130 milliméteres tartományon belül. A kijelző a VESA 100-as támogatásnak köszönhetően igény esetén akár fali állványra is felszerelhető. Az új monitor 516 x 571 x 149 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 6,1 kilogramm. A termék beépített tápegységgel érkezik.

Az XL2420G modell a jelenlegi tervek szerint ősszel válik elérhetővé, méghozzá globálisan. Az új monitor várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward