Shop menü

HORDOZHATÓ HANGSZÓRÓ HARMAN TECHNOLÓGIÁVAL A XIAOMI MŰHELYÉBŐL

Ezúttal nem egy filléres hordozható hangszóró futott be a Xiaomtól, de sokat is ígér az eszköz attól függetlenül, hogy kicsi helyen elfér.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hordozható hangszóró Harman technológiával a Xiaomi műhelyéből

A Xiaomi kínálatában már egyre több hangszóró található, és a mostani Sound Move modell különösen érdekesre sikerült, nem azért, mert annyira olcsó, hanem azért, mert egy kisebb üdítős flakon méretével vetekszik, miközben állítólag remek hangminőséggel tud szolgálni, és a hangerőnek sem lesz híján.

Galéria megnyitása

A Sound Move négyzetes alapterületű és kettő darab hangszóró van benne szimmetrikusan elhelyezve, plusz van a fedélzeten egy-egy passzív hangkeltő is. Az egység kétszer 7,5 wattos teljesítményre képes, ami nem hangzik soknak, de a Xiaomi elmondása szerint kisebb partik alkalmával is bevethető lesz az eszköz, nagyon szépen szólal majd meg, és jó hasznát lehet majd venni akár tévé mellett is, de leginkább okostelefonok, táblagépek és notebookok mellett lesz érdemes bevetni hangzásjavítás céljával.

Galéria megnyitása

A hangszórók a teljes frekvenciatartományt lefedik, és 90 dB-es hangerőt lehet majd elérni a készülék mellett. A passzív hangkeltők révén a mélyek erőteljesebbek, átütőbbek lesznek majd, hiszen önmagában azért mélynyomó nélkül nem lehet ezen a fronton sokat várni. A hangszóró finomhangolásában részt vett a Xiaomi Acoustic Golden Ear csapata, ahol a prémium hangzás elérésére koncentrálnak a mérnökök. Ezen felül biztosított lesz a HARMAN AudioEFX szoftver, melynek köszönhetően tisztább és kiegyensúlyozottabb lehet a hangkép. Különböző helyekhez optimalizált hangmódok is lesznek itt.

Galéria megnyitása

A hangszóró az egyszerű kezelőszerveket könnyen elérhető módon vonultatja fel, és támogatja a hangvezérlést is, szóval hangutasításokkal komplexebb feladatokat is könnyen meg lehet vele oldani. Támogatja az eszköz az AirPlay 2-t, és Bluetooth 5.3 modult használ. Van LHDC lejátszási lehetőség is, tehát magasabb bitrátájú anyagokat is tud kezelni, ami mindenképpen egy jó hír. És lehet használni USB-C csatlakoztatással kábelen keresztül is.

Galéria megnyitása

A szerkezet IP66 minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szigetelésein por egyáltalán nem lesz képes áthatolni, így akár piszkosabb környezetben is lehet majd használni különösebb gond nélkül. Sőt mi több, tisztítani lehet vízsugárral, és át is öblíthető rövid ideig víz alá merítve. De strandon azért arra vigyázni kell, hogy a medencébe ne essen bele, mert a nagyobb víznyomás mellett már beszivároghat a nedvesség a burkolat alá. A ház gazdagon tartalmas fémet is, hogy minél masszívabb legyen a Sound Move.

Galéria megnyitása

568 grammot nyom a hangszóró és mindössze 55,5 milliméteresek az oldalai, a magassága pedig 177 milliméter. Kapott egy akasztót is, amivel könnye elhelyezhető például egy hátizsák pántján, és így hallgatható a városban sétálás, túrázás közben is. a kis tömege miatt pedig nem jelent nagy terhet. Csak szürke színben bukkant fel a Sound Move, nem is úgy fest, hogy készülne más opcióval a Xiaomi. Az állapotjelző LED többszínű, ennek köszönhetően minden helyzetbe azonnal lehet majd tudni, hogy éppen mire igyekszik felhívni a felhasználó figyelmét.

Galéria megnyitása

Egy 4150 milliamperórás kapacitású akkumulátor került a burkolat alá, és a vállalat elmondása alapján majdnem egy napig, 21 órán keresztül lehet majd folyamatosan használatban, mire lemerül teljesen feltöltött állapotból. A jó üzemidő pedig még gyorstöltéssel is párosul, 22 wattal lehet táplálni a szerkezetet, így kevesebb mint 2 óra alatt teljesen feltöltődhet. Elég lesz 15 percig táplálni, hogy utána 3 órán át lehessen használni szünet nélkül.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Sound Move 700 jüanba fog kerülni Kínában, ahol a napokban indul a forgalmazása. Később már régiókba is eljuthat majd a hangszóró. Átszámítva a mostani árfolyamok mellett 35 ezer forintos összeget kóstál a termék.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére