Bemutatkozott a Gotham Knights, és Batman halott benne

De cserébe négy tanítványa játszható lesz a kooperatívra épülő akció-szerepjátékban.

Bemutatkozott a Gotham Knights, és Batman halott benne

Végre hivatalosan is bemutatkozott a régóta pletykált új Batman-játék, aminek a címéből egyébként kimarad a Batman, így csak Gotham Knights néven érkezik. Mindez nem véletlen: a hivatalos narratíva szerint Batman ugyanis meghalt, úgyhogy nagy a pánik a városban (aztán persze valahogy gondolom úgyis "feltámad", de hát ez talán majd kiderül a játékból).

Ez persze nagyjából a Batman: Arkham Knight folytatásaként is értelmezhető lenne, de hivatalosan a kettőnek semmi köze egymáshoz. Akárhogy is, a történet alapvetése szerint Batman egykori tanítványai egy automatikus üzenetet kapnak, ami akkor aktiválódik, ha Batman meghal, és úgy tűnik, hogy ezzel együtt felrobbantotta a kis barlangját, meg mindent ezzel együtt. Úgyhogy a "családra" marad, hogy megoldják a problémákat.

Problémákból pedig lesz elég, hiszen ha Batman halálhíre nem lenne elég, akkor a Court of Owls is megjelent (a történet ezekből a képregényekből származik el, de teljesen saját utat követ), de más, misztikus erők is leselkednek főhőseinkre, akikről egyelőre még a fejlesztők nem beszéltek bővebben.

De, hogy milyen lesz maga a játék? Nos, alapvetően egy TPS-nézetű akció-RPG-ről beszélhetünk, ami végigjátszható egyedül vagy kétfős kooperatív módban is. A bemutatott játékmenet-felvétel alapján úgy tűnik, hogy a fejlesztő WB Games Montreal elszakadt a Batman Arkham-féle vonaltól, és egy akciódúsabb anyagra számíthatunk, olyan dolgokkal amikről nekem leginkább a manapság divatos "szolgáltatásként működő játékok" jutnak eszembe, de ne legyen igazam.

Mindenesetre a szerepjátékos vonal egyértelműnek tűnik, sebzésekkel, szintlépésekkel és a felszerelések tuningjával. Ebből arra is lehet következtetni, hogy valójában a szintlépés lesz az előrehaladás kulcsa.

Maga a helyszín természetesen a nyitott világú, dinamikusan változó Gotham City, ami a hivatalos leírás szerint elkezdett erősen orientálódni a teljes káosz felé, és a megmentése során betekintést nyerhetünk a város korábban még nem ismert sötét titkaiba.

A Gotham City négy játszható karaktert kínál majd:

  • Batgirl - vagyis Barbara Gordon, az elhunyt Jim Gordon felügyelő lánya, aki korábban mint Oracle segítette Batmant. Évekig készült új szerepére és a közelharc nagymestere.
  • Nightwing - vagyis Dick Grayson, az első Robin, aki Batman közvetlen tanítványa volt, mielőtt alaposan felépítette saját karrierjét szuperhősként. Ő a szereplőgárda legidősebb, legbölcsebb tagja.
  • Red Hood - vagyis Jason Todd, aki némileg kiszámíthatatlan és hirtelen, ami abból ered, hogy egyszer már meghalt, és Batman egyik ősellensége feltámasztotta. Ettől valószínűleg morcos. Brutális erő és a fegyverek alapos ismerete jellemzi.
  • Robin - vagyis Tim Drake, aki a csapat legfiatalabb tagja, egy igazi zseni és jártas a pszichológiában. Őszintén hisz Batman küldetésében, hogy a várost meg kell védeni, és igyekszik mestere nyomdokaiba lépni.

Mindenesetre a bemutatkozó videó alapján akár egy ígéretes játéknak is tűnhet a Gotham Knights, és mivel egy pre-alfa verzióból származó felvételről van szó, még az ingadozó framerate -et sem érdemes egyelőre felróni neki. Sőt, valójában dicséretesnek tűnik, hogy bevállalták a fejlesztők, és végre nem csak valami CGI-trailerrel mutattak be egy játékot.

A megjelenésre 2021 során lehet számítani PC-re, PS4-re, PS5-re és minden létező Xbox-konzolra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap