Hivatalosan is befutott hazánkba a Hisense új prémium televíziója

A friss készülék elfogadható árazás mellett nyújt jó lehetőségeket, van itt Dolby Atmos hang, HDR és még gamer mód is.

Hivatalosan is befutott hazánkba a Hisense új prémium televíziója

A Hisense hazánkban nem rég óta fektet nagy hangsúlyt a televíziók forgalmazására, de mostanra elértünk oda, hogy a vállalat egyre szélesebb kínálatot nyújt. Most éppen egy friss ULED tévé került a terítékre, ami sok jó lehetőséget tartogat.

Az újdonság elsőként 55 hüvelykes képátlóval lesz megvásárolható, és az 55U8QF azonosítóval lett ellátva. Az eszközre ugyan a Hisense prémium megoldásként tekint, de azért azt hozzá kell tenni, hogy ez nem rúg labdába az OLED, de még a Samsung QLED szintjén sem, hanem inkább egy elérhetőbb, és azért szép látványról gondoskodó szerkezetről beszélhetünk. A készülék 4K Ultra HD felbontással rendelkezik, mint napjainkban a legtöbb hasonló méretű televízió.

Galéria megnyitása

A Hisense gondoskodik a HDR támogatásról, amihez nagyban hozzá járul majd a DLED technológiás háttérvilágítás, ami direkt fénnyel szolgál helyi vezérléssel, vagyis local dimming eljárással kiegészítve. A HDR10, a HLG és a Dolby Vision is támogatásban részesül. A tévé a BT.2020 színteret 77 százalékban képes lefedni, ami a maga nemében nem egy rossz érték. A Hisense által használt ULED név onnan ered, hogy kiemelkedő fényerőre, jelen esetben 1000 nitre képes a szerkezet.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy akár 120 Hz-es megjelenítésre is képes az 55U8QF, ezáltal a sporteseményeknél különösen jó élményt tud biztosítani. És egy másik célközönséget, a gamereket is el tudja érni esetlegesen. Televízióhoz képes a válaszideje is viszonylag alacsony lehet, képes mindössze 16 ms-ot elérni. Van külön gamer módja a televíziónak. Rendelkezik a készülék MEMC szupporttal, így a mozgást minden helyzetben képes korrigálni a folyamatosabb látványért.

A VIDAA operációs rendszer található az 55U8QF-en, ennek is a legfrissebb verzióját használja a vállalat. A VIDAA U4 képes a helyi tartalmakat is kiemelve gondoskodni a szórakoztatásról, a legtöbb fontosabb tartalomszolgáltatásnak van itt dedikált alkalmazása a YouTube-tól a Netflixen át az Amazon Prime-ig – az HBO Goról viszont nem esett szó, tehát ez elképzelhető, hogy még várat magára. Hozzá lehet kapcsolódni az eszközhöz okostelefonról is, és innen lehet kivetítetni tartalmakat szükség esetén, de a távirányítás is megoldható így.

Galéria megnyitása

Egy négymagos rendszerchip fogja mozgatni az 55U8QF rendszerét, ami kifejezetten a multimédiás környezethez lett optimalizálva. Támogatott itt a HEVC/H.265, a H.264, az MPEG4, a VP9, de még a VC1 tömörítés is, ami manapság még egyáltalán nem alapvető dolog. Az alacsonyabb felbontású videókat képes Ultra HD-be felskálázni a készülék menet közben, hogy ezzel gondoskodjon a jobb élményről gyengébb minőségű tartalom mellett is.

Galéria megnyitása

Egy sztereó hangrendszerrel lett ellátva a Hisense újdonsága, viszont szoftveresen képes valamelyest teret adni a hangzásának. Kétszer 10 wattos valós teljesítménnyel lehet itt számolni, amit a Dolby Atmos próbál majd valamelyest feldobni megfelelő tartalmak esetén. A különböző kapcsolódási lehetőségek között van HDMI ARC is, így akik komolyabb hangorkánra vágynak, vehetnek külön rendszert a tévé mellé – illetve egy optikai kimenet is akad.

Négy HDMI csatlakozó található a Hisense 55U8QF fedélzetén, és van kettő darab USB aljzat is, ezek az USB 2.0 szabványnak megfelelőek. Ami pedig a vezeték nélküli kapcsolati lehetőségeket illeti, van Bluetooth, és persze Wi-Fi is, ez utóbbi 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő és kétsávos, így a 2,4 és az 5 GHz-es tartományban is képes üzemelni. Amennyiben valaki vezetéken szeretné hálózatra kötni az újdonságot, természetesen annak sincs akadálya, van RJ45-ös csatlakozó a burkolaton.

Galéria megnyitása

Keskenykávás dizájn jellemzi a TV-t, és saját talpakat kapott, ezáltal bútorra pillanatok alatt felállítható. De annak sincs akadálya, hogy falra szerelje az ember, VESA rögzítési felülettel rendelkezik a berendezés.

A Hisense 55U8QF ULED televízió 279 990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. Elsőként a vállalat kiemelt partnereinél kapható a készülék, de hamarosan széles körben hozzáférhetővé válik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap