Hivatalos infó: Radeon árcsökkentések

A jelek szerint eddig kellett várni arra, hogy a 28 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-kat tartalmazó videokártyák piacán végre meginduljon az árháború.

Hivatalos infó: Radeon árcsökkentések

A jelek szerint eddig kellett várni arra, hogy a 28 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-kat tartalmazó videokártyák piacán végre meginduljon az árháború.

Olcsóbb lett a Radeon HD 7970 és a Radeon HD 7950

Ahogy az a korábbi, megbízható forrásból származó információk alapján már várható volt, az AMD árcsökkentéseket eszközölt annak érdekében, hogy javíthasson versenyképességén a videokártyák szegmensgében. A gyártó immár hivatalosan is bejelentette, hogy a Radeon HD 7970-es és Radeon HD 7950-es videokártyák a korábbi 549 és 449 dolláros ajánlott végfelhasználói ár helyett mostantól sorrendben 479 és 399 dollárért is hazavihetőek.

Hab a tortán, hogy a kiválasztott viszonteladó partnerek az olcsóbb kártyákat a „Three for Free” promóció keretén belül három teljes verziós játékkal karöltve nyújtják át a vásárlóknak. Az ingyen játékok között megtaláljuk a Dirt: Showdown-t, a Nexuiz-t, valamint a Deus Ex: Human Revolution-t. Az árcsökkentés és a három ingyen játék jókora löketet adhat a Radeon HD 7900 eladásoknak.

Az AMD akciójának köszönhetően a Radeon HD 7970 most már olcsóbb a 499 dolláros GeForce GTX 680-nál, amely még mindig ritka, mint a fehér holló.

A Radeon HD 7770 árát is mérsékelte a gyártó

Persze azoknak sem érdemes csüggedniük, akik olcsóbb videokártyára vadásznának, ugyanis a Radeon HD 7770 ajánlott végfelhasználói ára is csökkent, így 139 dollárért cserébe már haza is vihetjük. Ebben az esetben is indokolt volt az árcsökkentés, hiszen a Radeon HD 7770 kissé túlárazottnak tűnt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward