Shop menü

HÍVÁSRÖGZÍTŐT KAPOTT A TRUECALLER

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hívásrögzítőt kapott a Truecaller

A Truecaller az egyik legnépszerűbb harmadik féltől származó híváskezelő alkalmazás. A szoftver részben annak köszönheti a sikerét, hogy egészen jó hatékonysággal képes azonosítani az ismeretlen hívókat. Az applikáció elő tudja varázsolni online adatbázisból a nevét azoknak, akik nincsenek benne a felhasználó saját telefonkönyvében. A cég áprilisi beszámolója alapján már több mint 100 millióan használják napi rendszerességgel a szolgáltatást világszerte.

Mostantól pedig ez a program már a hívások megörökítésére is képes, ami egy újabb rendkívül hasznos funkció a tarsolyában. (Persze azt azért meg kell jegyezni, hogy erre vannak már más alternatív alkalmazások is.) Ennek a lehetőségnek köszönhetően az emberek felvehetik a fontos üzleti beszélgetéseiket, jelentősebb privát hívásaikat, és adott esetben például a különböző ügyfélszolgálatokkal folytatott egyeztetéseiket is.

Galéria megnyitása

Az új lehetőség integrálásakor fontos szempont volt, hogy nagyon könnyen lehessen használni. A vállalat úgy alakította ki a hívásrögzítő opciót, hogy bármilyen helyzetben egyszerűen hozzáférhető, és egy pillanat alatt bekapcsolható legyen. A hívóképernyőn a kijelző jobb oldalán egy mikrofon és egy REC felirat jelzi a kapcsolóját, és egy jobbra húzással lehet aktiválni. A felvétel indítását követően az applikáció folyamatosan írja, hogy mennyi ideje megy a rögzített beszélgetés, és eközben piros az a kapcsoló, ami egyébként szimpla kék használaton kívül. A felvételek természetesen helyben kerülnek mentésre, az emberek okostelefonját semmilyen adat nem hagyja el a folyamat során, a Truecaller szerverei pedig egyáltalán nem férnek hozzá ezekhez az anyagokhoz.

Galéria megnyitása

Üröm az örömben, hogy a felvételek készítését prémium opcióként lengette be a Truecaller, szóval azok tudják majd használni, akik fizetnek az alkalmazásért. A vállalat nem árul zsákbamacskát, mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy megnézzék működés közben a funkciót. A szolgáltatást 14 napos próbaidővel lehet ingyenesen igénybe venni, és ez alatt valószínűleg kiderül, hogy a felhasználó igényeinek megfelelően működik-e, például kellően jó minőségben örökíti-e meg a beszélgetéseket mind a kettő fél szempontjából. Meg kell még itt említeni, hogy a prémiumnak más előnyei is vannak, ilyen a reklámmentesség vagy a kapcsolati kérelmek küldésének lehetősége. Akik a hívásrögzítésért fizetnének, azok értelemszerűen ezekből is részesülni fognak.

Az új lehetőség egyelőre csak az Android felhasználók számára érhető el, és a Truecaller a hivatalos közleményében nem is tesz említést arról, hogy az iOS-re szabott applikációban ez mikor lesz megoldva – érdemes-e rá számítani egyáltalán.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére