Hisense Sero 7 Pro - a legjobb vétel?

A Hisense tabletje elérhetőbb áron kínálja a Nexus 7 specifikációját további extrákkal megspékelve.

Hisense Sero 7 Pro - a legjobb vétel?

A Nexus 7-ről valószínűleg nincs, aki ne halott volna még, így a Sero 7 Pro számára ez a legjobb viszonyítási alap, főleg arra tekintettel, hogy több ponton is a Hisense megoldása az „életképesebb”. Az agresszív árazású Android referencia tablet sok riválist kapott a megjelenése óta, de ilyen erős alternatívával eddig még nem volt dolgunk.

A Hisense Sero 7 Pro egy 150 dolláros áron kínált táblagép, és szinte minden tekintetben megüti az Asus által kínált minőséget. Nem kivétel ez alól a burkolat sem. A készüléket ugyan műanyag övezi, de a kidolgozásra nagyon odafigyeltek. Nincsenek ropogó illesztések és a hátlap finom textúrát kapott a kellemesebb fogásért. A 7 hüvelykes megjelenítő éles képet produkál az 1280 x 800-as felbontásnak köszönhetően, míg az széles betekintési szögeket, magas fényerőt és a természethű színeket az IPS technológia garantálja. A kelléktárában két kamerát találunk: előre egy 2 megapixeles figyel, mely HD felbontású videóhívások bonyolítását segíti elő, míg fotózásra egy 5 megásat vehetünk használatba, amihez LED villanó is társul.

A ruhája alá tekintve egy Nvidia lapkával találkozunk. A Tegra 3 persze ezúttal is változatlan formában áll a nagyközönség elé, a 12 feldolgozós GeForce ULP mellett négy teljesítményért felelős Cortex-A9 processzormagot találunk és egyet az ami az energiatakarékosság jegyében született. A tárhelyünk microSD-vel bővíthető, és erre valószínűleg szükség is lesz a 8 GB-os méret miatt. A rendszernek 1 GB-tal kell gazdálkodnia. A HSDPA hálózati modem hiányzik, de ezt sajnos már az árából is sejthettük; van viszont a Bluetooth 3.0 modul és a WLAN társaságában egy NFC chip is. Ha pedig nagyban szeretnénk viszont látni a tartalmainkat, akkor a mini-HDMI aljzat lesz a segítségünkre.

A Hisense eszközén a módosítatlan felületű Android 4.2 rendszer fut. A Jelly Bean azért pár extrával fel lesz vértezve, ilyen például az Nvidia Tegra Zone, vagy a VUDU HD applikáció. A 4000 mAh-s akkumulátorral ellátott szerkezet hosszú üzemidővel rendelkezik: a gyári adat szerint 10 órán át interneteztünk egyfolytában, a sztereó hangszórókból megszólaló videókkal meg 7 óra alatt meríthető le.

A Sero 7 Pro mellett még meg kell említenünk egy másik modellt is, a Sero 7 LT-t. Ez egy alacsonyabb költségvetéssel épített variáns lesz, amelyet már 100 dollárért magunkévá tehetünk. Ez 1024 x 600 pixeles felbontást kínál 4 GB tárhellyel és egy RockChip SoC-vel. A gép teljesítményére vélhetően így sem lesz panasz, mert az 1,6 GHz-es, kétmagos RK3066 azért nem egy rossz alap. Viszont az egyetlen VGA kamera, a szűkösebb - 4-5 órás üzemidőt nyújtó - telep és az Android 4.1 már valamelyest lehangoló, de sajnos itt minden dollár számít.

A Hisense Sero 7 kettős az egyesült államokbeli Walmartban már megvásárolható a fenti árakon, és reményeink szerint hamarosan kiterjesztik a forgalmazást - a vállalat rávilágított arra, hogy 130 országban rendelkeznek partnerekkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward