Heti mozipremierek - 2018. 45. hét

Új köntösben visszatérő kedvenc, drámák, vígjátékok: ezen a héten sem fogunk unatkozni!

Heti mozipremierek - 2018. 45. hét

A tragikus hirtelenséggel, még milliós példányszámban fogyó regényei kiadása előtt elhunyt Stieg Larsson által jegyzett Millennium-trilógia a filmadaptációknak hála, a mozikban is tarolt. A sikert látva egyértelmű volt, hogy a show-nak folytatódnia kell, így a stafétát átvevő David Lagercrantz az évek során még két felvonással bővítette az embergyűlölő hacker, Lisbeth Salander és az újságíró Mikael Blomkvist kalandjait. A 2015-ös Ami nem öl meg alapján készült azonos című adaptációban a páratlan páros újra a gazdagok és hatalmasok szennyesében fog turkálni

Bár Jim Carrey nevéről elsősorban vígjátékok ugranak be a többségnek, a Sötét bűnök egy komor bűnügyi dráma lesz. A színész által megformált detektív, Tadek egy üzletember meggyilkolásának ügyében nyomoz, mikor mérhetetlen döbbenetére kiderül, hogy a neves krimiíró, Kozlov egyik regényének cselekménye kísértetiesen hasonlít a bűncselekményéhez.

A magyar filmek szerelmesei két alkotás érkezésének örülhetnek majd. A Macskafogóhoz hasonlóan alapos felújításon átesett A tanút aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen a személyi kultusz évei, és a koncepciós perek elé görbe tükröt tartó szatíra egyike a legnépszerűbb magyar filmeknek.

Míg Szilágyi Zsófia drámája, a Cannes-ban levetített, és ott a kritikusok FIPRESCI-díját elhódító Egy nap a megannyi gonddal küszködő, negyvenes Anna életére fókuszál.

A Pizzarománcnak hála, a romantikus vígjátékokat preferálók sem fognak unatkozni. A könnyed komédiában Leo és Nikki között fellángol a szerelem, ám egymásra találásukat megnehezíti, hogy korábban jó viszonyt ápoló, életüket pizzériáik felfuttatásának szentelő szüleik időközben ellenségek lettek.

Ha inkább egy misztikus horrorhoz volna kedvünk, abban az esetben a Sóhajok lehet az ideális választás. A Markos Tanz Company új tagja, Patricia kezdetben örül annak, hogy a világhírű társulat kötelékét erősítheti, de idővel rá kell ébrednie, hogy a látszólag jóindulatú vezetőség szándékai messze nem olyan tiszták, mint azt hitte.

A népszerű író, Murakami Haruki munkásságának kedvelői is remek hét elé néznek, mivel a dél-koreai Gyújtogatók a bestsellerszerző egyik novellája alapján készült. Az Y-generáció kallódását bemutató műben a futár Dzsongszu, a bájos Hemi és barátja, Ben állnak a középpontban.

A valami különlegesre vágyók a Donyeci történetekre válthatnak majd jegyet. A német–ukrán–francia–holland–román koprodukcióban készült film a világpolitika kereszttüzébe került régióra helyezi a hangsúlyt.

Felsorolásunkat a Boldogság befőtt zárja. A német dráma-vígjátékban a különösebb cél nélkül tengődő Marleen egy tragédiát követően úgy dönt, hogy megérett az idő a váltásra, és múltját maga mögött hagyva új életbe kezd.

A heti mozipremierek az alábbiak:

November 8.

  • Ami nem öl meg
  • Sötét bűnök
  • A tanú
  • Egy nap
  • Pizzarománc
  • Sóhajok
  • Gyújtogatók
  • Donyeci történetek
  • Boldogság befőtt

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap