Heartstone bajnokság: Interjú a győztessel - 2016.05.29.

Már jó ideje tartunk E-Sport eseményeket itt az iPonon, és most hagyományteremtő célzattal megszólaltattuk a vasárnapi győztest!

Heartstone bajnokság: Interjú a győztessel - 2016.05.29.

Immár hónapok óta tartunk itt az iPonon E-Sport eseményeket HearthStone, Heroes of the Storm, League of Legends és Dota2 kategóriákban. Mindegyikből 4 hetente rendezünk versenyeket, melyeken a dicsőségen túl egy 50.000 Ft-os iPon ajándékutalványt is bezsebelhet a nyertes. Magyarországon az elsők között vagyunk, akik felismerték, hogy mekkora jövő van az E-Sportban és milyen jó lenne az itthoni közösséget erősíteni azzal, hogy teret adunk az ambiciózus hazai versenyzők szárnypróbálgatásainak. Nagyon sok tervünk van arra vonatkozólag, hogy tovább bővítsük itt az iPonon ezt a vonalat, szóval érdemes lesz figyelnetek minket! Most hagyományteremtő célzattal egy új rovatot indítunk, szeretnénk minden héten megszólaltatni az aktuális nyerteseinket. Elsőként a legújabb HearthStone bajnokunkat, Váli Pétert kérdeztük!

Kérlek mutatkozz be!

Váli Péter vagyok, Tolna megyében lakom. Decemberben leszek 21 éves. Nemrég végeztem egy okj-s rendszergazda képzést és jelenleg próbálok egy munkahelyen elhelyezkedni.

Mikor kezdtél el játszani a HearthStone-nal?

Még 2014 május, június környékén kezdtünk el játszani barátaimmal akik szóltak róla, hogy van ilyen kártya játék amiben WoW-os karakterek vannak (mi meg akkor még nagyban WoW-oztunk), szóval gondoltuk, hogy jó móka lenne kipróbálni aztán hátha megtetszik. Az elején nagyon odavoltunk érte, alig bírtuk letenni, majd pár hét múlva a barátaim megunták én meg azóta is játszom vele.

Felkészülés, edzés mint olyan volt-e? Fejben hogy készülsz egy meccsre?

Felkészülés csak olyan szinten volt, hogy folyamat követem a meta paklikat és azok alapján sikerült szerintem a 3 legjobb paklit kiválasztanom. Továbbá ezeknek is a variánsait amik kifejezetten Control vagy Aggro paklik ellen vannak átalakítva.

Fejben viszont teljesen megbolondulok ilyenkor, mivel annyira izgalmas ez az esemény. Próbálok lenyugodni amiben a zenehallgatás és a barátok szurkolása segít általában.

Gondolkodtál-e már azon, hogy profi e-sportoló váljon belőled?

Szerintem mindenkinek az az álma, hogy egyszer az váljon belőle csak nem olyan egyszerű elérni ezt idehaza, ezért is örültem ennyire ennek, hogy elindítottátok ezt az e-sport részét az oldalnak.

Az egyetlen módja annak, hogy az ember kijusson nagy Tournamentekre hogy ha nagyon teljesít minden hónapban Constructeden, de engem annyira nem vonz a legend rank elérése mivel rank 14 után legend 500-ig már mindenki ugyanazon a szinten játszik.

Szóval igen, nagyon szeretnék ebből megélni és szerintem mindenki megérdemel egy esélyt arra, hogy felfigyeljenek rá akár országos akár világ szinten.

Mire fogod költeni a nyereményedet?

Egy SSD-t és egy egeret fogok venni.

Milyen játékot látnál még szívesen az iPon szervezésében, akár azért mert indulnál, akár azért mert néznéd!

Legszívesebben Overwatchot, TF2-t és CS:GO-t látnám még a palettán. Rengeteg barátom van Steamen, akik nagyon jól játszanak TF2/CS:GO-val, köztük jómagam is csak ők nem kaphatják meg azt az esélyt, hogy ezzel díjakat is nyerethetnének mivel ezeknek a játékoknak idehaza nincs nagyon e-sport érdekeltsége.

Van valami vicces sztorid a játékkal kapcsolatban?

Igazából annyira vad ez a játék, hogy már észben sem tartom ezeket.

De, hogy ha kéne mondanom egyet akkor a Warsong Commander nerfet találtam a legviccesebbnek.

Mik a kedvenc játékaid a HearthStone-on kívül?

Az újonnan kijött Overwatchot nagyon vártam már és nagyon élvezem is játszani. Ezenkívül nagyon szeretem még a Fallout 4-et és az újonnan kijött Far Harbor kiegészítőjét Survivalban játszani, nagyon jó kihívás tud lenni és szerintem kell egy ilyen mérce minden játékban. Továbbá nagy kedvencem még Half-Life 2 és minden amit Valve valaha is kiadott.

Melyik a kedvenc lapod?

Twin Emperor Vek'lort mondanám jelenlegi kedvencemnek. Főleg azért mert 7 manába kerül és kombózható Brann Bronzebearddel, ami csak 3 manában kerül és így 3 darab 4/6-os tudok summonolni tauntal, továbbá meg is védi Brannt a következő körig, C'thunig ami így duplán fog sebezni ~14-et. De igazából minden C'thun kártyát idemondhatnék.

Milyennek találod a legutóbbi kiegészítőt?

Szerintem már nagyon kellett egy ekkora reform Hearthstoneba. Mivel már teljesen elözönlötték a játékot a 2 mana alatti erős minionok, ezért nagyon könnyű volt aggro paklikat összerakni és nyerni velük. Viszont most az új kiegészítő kiszedte a 2 legerősebb kiegészítő kártyáit, és kicserélte őket inkább egy Control, Mid-Range paklikat erősítő kártyákra. Mondjuk én ezt már TGT-ben megcsináltam volna a Blizzard helyében.

Melyik a legerősebb pakli jelenleg?

Mid-Range sámán szerepel jelenleg a legjobban mivel most már lehet csak a totemek köré építeni teljesen egy paklit, elhagyhatva a régen olyan fontos kártyákat mint a Fire Elemental vagy a direct damage kártyák. Továbbá N'zoth Paladin/Priest-et is nagyon erősnek találom, olyannyira hogy azok ellen nagyon nehéz nyerni Control matchupokban, hogy ha te nem ugyanazt a paklit használod.

Tanácsolnál valamit a többi versenyzőnek?

Tanulmányozzátok a metát és mindig azt a paklit használjátok amivel ti a legjobban tudtok játszani, legyen az Freeze Mage vagy Control Warrior. Továbbá nagyon sokat segít a profik nézése és tanulmányozása is.

Van példaképed, ha igen ki az?

Nagyon rég óta nézem már Krippariant és nagyon nagyra becsülöm az Aréna tevékenységiért, mivel én is inkább Arénával játszom a legtöbbet.

Üzenj valamit!

Köszönöm, hogy megadjátok ezt a lehetőséget a játékosoknak arra, hogy bizonyíthassanak a kedvenc játékaikban és remélem, hogy azért a jövőben lesz valami nagyobb versenyetek is.

Köszönjük, hogy válaszoltál a kérdéseinkre, és sok sikert kívánunk Neked a jövőben is! Játékra fel!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward