Hatalmasat bukott júniusban a HTC

Hatalmasat bukott júniusban a HTC

Megjelent a HTC legfrissebb pénzügyi beszámolója, amiből kiderült, hogy a vállalat ismét brutális forgalomcsökkenésen van túl. Az elmúlt két évben egyetlen alkalommal sem esett vissza éves szinten nézve akkorát a vállalat, mint ezúttal.

2018 júniusában a HTC teljes bevétele mindössze 73,15 millió dollár volt, ami már önmagában nézve is gyengének tűnik, az egy évvel korábbi értékhez képest pedig tényleg nagyon elkeserítő. Már 2017-ben sem pörgött a tajvaniaknak a piaca, de még 226,1 milliós bevételt tudtak felmutatni. A friss beszámoló tanúsága szerint 67,64 százalékkal csökkent a HTC bevétele. A tajvaniak a szintén nagyon gyenge májusi eredményt is alul tudták múlni közel 9 százalékkal, akkor ugyanis még 82,35 millió dolláros bevételt tudott elkönyvelni a cég.

Galéria megnyitása

Most abban bízhat a HTC, hogy a két csúcskategóriás terméke a nyár további részében már valamelyest felpörgeti majd a bevételeket. A vállalat június legvégén kezdte meg a HTC U12+ forgalmazását, de állítólag ezzel még vannak gondok, és a megfelelő ellátás csak augusztusra lesz meg. A cég másik húzó eszköze a Vive Pro lenne, ez a termék kiváló VR élményt képes biztosítani, viszont meglehetősen sokba kerül, ezért nehezen lendül fel a piaca. A Vive Pro 880 euróért vásárolható meg, az összes kiegészítővel együtt pedig csaknem 1500 eurót kóstál. A Trendforce egy elemzője viszont inkább abban látná a megoldást, ha jobb ár-érték arányú gépekkel rukkolna elő a vállalat, mert jelenlegi mobil fronton igazából csak a felsőkategóriában tud kitűnni, az elérhetőbb gépei nem nyújtanak jó specifikációt és az áruk is magasabb az indokoltnál. A szakember szerint az okostelefonok eladása 2 millió alatt maradhat 2018-ban, ha ez így megy tovább.

Galéria megnyitása
Kívül szép lett a HTC Desire 12, de a burkolat alatt érdektelen, ráadásul drága is.

A HTC egyre kétségbeesettebben próbál fordítani a helyzetén. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy a vállalat a munkavállalóinak több mint 20 százalékát küldi el a következő hónapokban. Szeptemberig összesen 1500 ember munkahelyét számolja fel a tajvani alakulat. És a kutatásra és fejlesztésre is kevesebb pénz jut, ennek eredményeként pedig látványosan csökken az új okostelefonok száma, beszűkül a kínálat minden árkategóriában. A vállalat szinte minden fronton próbálja meghúzni a nadrágszíjat, valószínűleg a virtuális valóság is megsínyli majd ezt, a Vive termékek sem úgy fejlődnek majd, ahogy azt korábban tervezte a HTC. Azt nehéz megmondani, hogy mi lesz a HTC-vel, ha nem tud változást elérni. Bizonyos szaklapok már arról beszélnek, hogy a BlackBerry sorsára juthat.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward