Hatalmas tűz pusztít az SK Hynix kínai gyárában

A Wuxiban található üzemegység főként NAND Flash memóriachipekhez készít különböző tokozásokat.

Hatalmas tűz pusztít az SK Hynix kínai gyárában

Az elsődleges hírek szerint ma délután hatalmas tűz keletkezett a neves memóriagyártó, az SK Hynix egyik gyárában. A tűzzel kapcsolatban egyelőre hivatalos közleményt nem adtak ki a cég illetékesei, de a katasztrófa képei már elkezdtek terjedni a helyi közösségi oldalakon.

A fotók alapján a Kínában, egészen pontosan Wuxi városában található gyárban hatalmas tűz pusztít, a koromfekete füst pedig egész komolyan gomolyog az üzem felett. A helyi hatóságok egyelőre szintén nem kommentálták az esetet - valószínűleg jelenleg is komolyan küzdenek a szervek a veszélyhelyzet elhárításán, illetve a károk minimalizálásán.

A szóban forgó üzemben a hírek szerint kerámia, illetve műanyag tokozások készülnek a különböző lapkákhoz. Mivel a gyártó korábban úgy döntött, a DRAM memóriachipek helyett inkább a jövedelmezőbb NAND Flash memóriachipek felé fordul, így az üzemben főként ezekhez a chipekhez készülnek tokozások. Amennyiben az üzem jelentősebb mértékben sérül, azaz a kárérték magas lesz, úgy az esemény valószínűleg a NAND Flash memóriachipek áraiban is érezteti majd hatását. Az persze egyelőre nem tudható, hogy mekkora mértékben.

Sajnos nem ez az első komolyabb üzemi tűz az SK Hynix történetében: 2008 folyamán már történt hasonló eset, igaz, az nem egy kínai, hanem egy koreai üzemegységet érintett. Reméljük, a friss balesetnek nagyobb a füstje, mint a lángja, azaz sem emberéletben, sem a felszerelésben nem esik komolyabb kár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward