Hatalmas lendületet kaphatnak az Intel vállalati hálózati eszközei az új felvásárlástól

A vállalat az Ethernet switchek piacán tevékenykedik, így főleg ezen a téren segítheti jobbá és fényesebbé tenni az Intel jövőjét.

Hatalmas lendületet kaphatnak az Intel vállalati hálózati eszközei az új felvásárlástól

Az Intel egy nagyon komoly felvásárlás nyélbe ütésére készül, ugyanis a vállalat be szeretné kebelezni az Ethernet switcheket gyártó Barefoot Networks-öt, ugyanis a cég remek technológiákkal és kiváló fejlesztőcsapattal rendelkezik, valamint egész jól menetel felfelé a piacon, amit jelenleg egyebek mellett a Broadcom, illetve a Mellanox ural. utóbbi persze már nem egy önálló szereplő, ugyanis az Nvidia márciusban elhalászta az Intel orra elől, méghozzá 6,9 milliárd dolláros ajánlattal, ami magasabb volt, mint az Intelé.

Galéria megnyitásaAz Intel a jelek szerint most a Barefoot Networks-re vetett szemet annak érdekében, hogy hálózati üzletága nagyobb löketet kaphasson. A Barefoot Networks jelenleg egy feltörekvő szereplő, amely az Intel szerint mély szakértelemmel rendelkezik a felhő hálózati architektúrával kapcsolatban, de a switchek fejlesztésében, a driverek írásában, a hálózati telemetriában, illetve egyéb területeken is jók a fejlesztői. Ezzel együtt a vállalat P4-es programozható magas sebességű hálózati átviteli megoldásai, valamint Tofino sorozatú kapcsoló lapkái, illetve a P4-es hálózatprogramozási nyelve is vonzó a piacon, így ezek az Intel érdeklődését is felkeltették. Az Intel vezetése szerint a Barefoot Networks gárdája tartalmazza a legképzettebb és legtapasztaltabb fejlesztőcsapatokat, ami nem kis szó.

Az Intel az új szerzemény segítségével az optikai hálózatokhoz szükséges komponenseket idővel a switch ASIC mellé tömörítheti, egyetlen tokozáson belülre, amellyel javíthatja a költséghatékonyságot, növelheti a teljesítményt, valamint a sávszélesség-sűrűséget is. Hasonló irányban tapogatózik a Facebook is, ráadásul a vállalat már tavaly bemutatott egy működőképes koncepciót ezen a téren. Tehát a Barefoot Networks segítségével lényegében a mai, switchekhez csatlakozó optikai egységeket szeretné leváltani hosszabb távon a vállalat, ugyanis az aktuális formátum már a határaihoz közeledik néhány területen, például fogyasztás terén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap