Hatalmas, jól felszerelt számítógépházak a Xigmatek-től

A négyféle változatban érkező Assassin család tagjainak felszereltségére aligha lehet panasz.

Hatalmas, jól felszerelt számítógépházak a Xigmatek-től

A Xigmatek bemutatta legfrissebb számítógépház családját, amely az Assassin nevet kapta. A sorozat tagjai alapok tekintetében egyformák, csak színvilág és kivitel tekintetében van közöttük különbség: az egyik példány kívül-belül feketében pompázik, míg a másik kívül fehér, belül pedig fekete-fehér színösszeállítást alkalmaz. Hab a tortán, hogy az új számítógépházakból plexi ablakos, illetve plexi ablak nélküli változat is készült.

Az új számítógépházak plexi oldalablak nélkül

Most pedig nézzük, milyen közös alapra építkeznek az újdonságok. Az alap kuckó 210 milliméter széles, 500 milliméter mély és 500 milliméter magas, azaz nem egy apró jószág. Ennek megfelelően belseje is igen tágas, hiszen akár az E-ATX formátumú alaplapokat is képes elnyelni.

Persze ATX, micro-ATX vagy mini-ITX formátumú deszka is elhelyezhető az alaplaptálcán, ami egyébként a szokásos szerelőablakot is tartalmazza (163 x 142 mm), plusz a kábelmenedzsment biztosításához szükséges gumírozott kivágások sem hiányoznak róla. Az alaplaptálca mögött egyébként 10 milliméternyi hely van a kábelek elvezetéséhez.

A ház összesen 8 darab PCI bővítőhelyet kínál, a folyadékhűtő rendszerek külső hőleadó radiátorához pedig négy helyen vezethetjük ki a maximum 19 milliméteres átmérőjű csöveket. A ház belsejében akár 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér. A tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul kapott helyet, alatta pedig egy tisztítható szűrővel ellátott szellőző is lapul.

A ház bővítőhelyek tekintetében igen jól el van eresztve, ugyanis a három darab 5,25 colos külső mellett nyolc darab 3,5 colos belső fiókot is kínál. Az egyik külső 5,25 colos bővítőhely könnyedén 3,5 colossá alakítható a mellékelt adapter segítségével, a 3,5 colos belső fiókokban pedig akár 2,5 colos adattárolók is helyet kaphatnak. A bővítőhelyek egyetlen nagy fix keretben foglalnak helyet, amely szerszámmentes szerelhetőséget biztosít.

A ház belsejében maximum 160 milliméter magas processzorhűtőt helyezhetünk el, a videokártyák pedig 320 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, azaz a felsőkategóriás példányok is kényelmesen elférnek.

A hűtésről alap esetben csak egyetlen egy ventilátor gondoskodik, amely a ház hátulján lapul. Ez a légkeverő 120 milliméteres átmérővel bír és 1400-as percenkénti fordulatszámmal dolgozik. Rajta kívül a ház elején két 120 milliméteres, a ház tetején ugyancsak két 120 milliméteres, a HDD bővítőhelyek mögött két 120 milliméteres, a ház alján pedig egy 120/90/80 milliméteres példány számára van hely. A felsorolt ventilátor-bővítőhelyek kivehető, tisztítható szűrőt is tartalmaznak, így csökkenthető a házba jutó por mennyisége. Hab a tortán, hogy a rendszer két ventilátorfordulatszám-szabályzót is tartalmaz.

Az SECC acélból és ABS műanyagból álló házak dizájntól függetlenül mindannyian két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s tetőlapi porttal érkeznek, de emellett a szokásos HD Audió csatlakozókat is megtaláljuk rajtuk.

A ház tetején a tetőlapi portokon kívül egy SATA dokkoló is lapul, ami 2,5 colos és 3,5 colos adattárolókat fogad.

Az új számítógépházak plexi oldalablakkal

Az Assassin család tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward