Hat hivatalos korszakra osztották a Star Wars világát

A Disney igyekezett kicsit rendet tenni, és ennek örömére mi is átvesszük, milyen filmek és sorozatok készülnek jelenleg.

Hat hivatalos korszakra osztották a Star Wars világát

Hamarosan teljes gőzzel elindulnak a Disney uralma alatt létre hozott teljesen új Star Wars-korszak, a High Republic tartalmai, így számíthatunk új könyvekre, képregényekre és novellákra. Ennek örömére a Disney úgy gondolta, hogy a kavarodást elkerülendő tisztázza, hogy mely korszakok számítanak jelenleg a kánon részének, és azok alá pontosan mi tartozik, így mindenki be tudja lőni, hogy az egyes anyagoknak hol van a helye.

A most kiadott új, hivatalos idővonalon nincs rajta az Old Republic, így tehát nagyon úgy tűnik, hogy az továbbra sem a hivatalos kánon része, annak ellenére, hogy a legutolsó filmben és az ahhoz kapcsolódó egyéb anyagokban már volt utalás például Revanra.

Sorrendben természetesen a High Republic jön, ami körülbelül 350 évvel játszódik az első film előtt. Ezt követi a korszak, amit a Disney most Fall of the Jedi névre keresztelt, és ide sorolnak be az előzménytrilógia filmjei, valamint a Clone Wars-sorozat.

Innen következik a Reign of the Empire, vagyis a Birodalom uralma alatt játszódó anyagok, itt azonban a csak a Solo: Egy Star Wars történet valamint a még idén érkező The Bad Batch-sorozat van besorolva. Ezután jön az Age of Rebellion, vagyis a lázadás kora, olyan címekkel, mint a Rebels, a Zsivány egyes, és a teljes eredeti trilógia.

Galéria megnyitása

A The New Republic nevű korszak alá egyelőre csak a The Mandalorian tagozódik be, pedig ez egy elég érdekes korszak lehet, és talán a későbbiekben még bővítik majd. Nyilvánvalóan Luke jedi akadémiája adná magát témának. Mindenesetre az új filmtrilógiát,valamint a Resistance-t már egy új korszakhoz, a Rise of the First Orderhez sorolják a készítők.

Érdekes, hogy az ábrán egy elég nagy lyuk tátong a Reign of the Empire és az Age of Rebellion között. Érdemes megjegyezni, hogy az érkező Obi-Wan valamint Cassian Andor-sorozat is ebben az időszakban játszódik, így lehet, hogy a Disney még kitalál ide egy külön korszakot, habár technikailag ez már a Birodalom uralma alatt történet, tehát nem feltétlenül lenne logikus.

Milyen élőszereplős filmekre és sorozatokra lehet számítani?

Most, hogy a Disney és a Lucasfilm összerakta az idővonalat, érdemes áttekinteni, hogy milyen filmek és sorozatok érkeznek a jövőben. Ebbe az áttekintésbe belevesszük azokat is, amiket egyelőre a felek hivatalosan még nem jelentettek be, de vagy már biztos a létezésük, vagy a belsős információk alapján nagyon valószínű.

A Star Wars: Rogue Squadron jelenleg a legbiztosabb, hiszen már megvan a 2023. december 22-es premier dátuma is. Az anyagot Patty Jenkins, a Wonder Woman rendezője dirigálja, és a nevének megfelelően leginkább a pilótákra koncentrál majd. Az ígéretek szerint egy teljesen új generációs harci osztagot ismerhetünk majd meg, akiknek könnyen lehet, hogy a későbbiekben is fontos szerepe lesz.

Galéria megnyitása

Azt is biztosan tudjuk, hogy Taika Waititi is rendez egy Star Wars-filmet, aminek az írásába besegít Krysty Wilson-Cairns (aki korábban meg az Oscar-jelölt 1917 írásába is besegített). Kathleen Kennedy annyit árult el, hogy a rendező megközelítése friss, egyedi és váratlan lesz. Hogy mikor számíthatunk rá, az nem derült, de valószínűleg vagy 2025-ben vagy 2027-ben.

Egyelőre úgy tűnik, hogy továbbra is terítéken van Rian Johnson trilógiája, amit a Disney már azelőtt beígért neki, hogy Az utolsó jedik egyáltalán moziba került volna. Mivel azóta sem sokat hallani a dologról, és Johnson más filmekkel van elfoglalva, sokan azt gyanították, hogy szépen-csendben lelőtték ezt a projektet. A rendező azonban többször is megerősítette, hogy erről szó sincs, és azóta is érkeznek olyan belsős információk, amik alapján továbbra is biztos, hogy ezek a filmek el fognak készülni. Johnson egyébként az első részt írja és rendezi majd, utána mások veszik fel a fonalat.

Azt is tudjuk, hogy a Marvel-főnök Kevin Feige is elkezdett összerakni egy filmet producerként. Alan Horn, a Disney elnöke szerint Kathleen Kennedy elkezdte kiépíteni a Star Wars jövőjét, amiben nagy szerepet szánnak Feige-nek is, aki (mint azt tudjuk) sikeresen indította el a Marvel filmes univerzumot. Egyelőre a filmről semmit nem tudni, de állítólag Feige már megkörnyékezett egy neves színészt.

Galéria megnyitása

Jelenleg a legbizonytalanabb a Sleight című filmről ismert J.D. Dillard által készített film, mit az Agents of SHIELD és a Luke Cage írójával készít. Legalábbis elvileg, mert erről a filmről még tényleg csak iparági bennfentesen pletykáltak, viszont ők már azt is tudni vélik, hogy ez az Exegol nevű sith bolygón játszódna. Ezen kívül 

Ami a sorozatokat illeti, már a második évad bejelentése előtt kiderült, hogy érkezik a The Mandalorian harmadik szezonja. A megjelenésére valamikor 2022-ben lehet számítani, ugyanis az idei év végére érkezik a The Book of Boba Fett. Ennek a vezetéséért ugyanúgy Jon Favreau és Dave Filoni lesznek a felelősök, csak melléjük betársul még a legendás Robert Rodriguez is. Azt is biztosan tudni, hogy Temuera Morrison benne lesz a sorozatban.

De nem csak Boba Fett, hanem Ahsoka is kap egy sorozatot a The Mandalorian mellé, amit Dave Filoni ír, és John Favreau itt is feltűnik producerként. Úgy tudni, hogy a történet középpontjában az áll majd, hogy Ahsoka megpróbálja megtalálni Thrawn admirálist, de ez egyelőre nincs megerősítve. Jelenleg csak annyi a biztos, hogy a történet a The Mandalorian idővonalában kap helyet.

Galéria megnyitása

De ha nem lenne elég a The Mandalorian mellékágaiból, akkor ilyen lesz a Rangers of the New Republic is, amiről egyelőre semmit nem tudni azon kívül, hogy a különböző mellékágak történetei elméletileg majd össze fognak érni a jövőben, és számíthatunk egy befejezésre.

Szintén biztos, hogy jövőre végre megérkezik az Obi-Wan Kenobi is sorozat formájában, természetesen Ewan McGregorral a főszerepben, valamint azt is már megerősítették, hogy Hayden Christensen visszatér Darth Vader / Anakin szerepében. A történet a Sith-ek bosszúja után játszódik 10 évvel, és a várakozások szerint meglehetősen sötét hangulatú lesz, hiszen ebben a korszakban nem éppen biztonságos dolog jedinek lenni, mikor a Birodalom igyekszik levadászni őket.

Galéria megnyitása

Viszont még ezek előtt, egészen konkrétan idén kellene megérkeznie a Cassian Andor-sorozatnak, ráadásul a zseniális Alan Tudyk is visszatér a droid K-2SO szerepében. Mint azt sokan tudják, a Zsivány egyes forgatása eléggé zavaros volt, így a rendezést a végére Tony Gilroy vette át Gareth Edwardstól, és ő felelős a sorozatért is. Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller és Genevieve O’Reilly is csatlakozott a szereplőkhöz.

Aztán van még két élőszereplős sorozat, amikről viszont tényleg semmit nem tudunk azon kívül, hogy biztosan lesznek. Az egyik Lando karaktere körül forog majd, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy Donald Glover visszatér majd a szerepre, a másik pedig a The Acolyte. Ez több szempontból is érdekes: egyrészt női főszereplőket kap majd, másrészt pedig a High Republic-korszak végén játszódik majd, tehát jelentősen más korszakban, mint a többi film és sorozat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap