Hasznos segédprogram A-DATA SSD meghajtókhoz

Az ingyenes szoftver diagnosztikai feladatra, firmware frissítésre, biztonságos adattörlésre és SSD optimalizálásra egyaránt használható.

Hasznos segédprogram A-DATA SSD meghajtókhoz

Az A-DATA egy új, meglehetősen hasznos szoftverrel kedveskedik leendő és már meglévő SSD vásárlóinak: az alkalmazás az SSD Toolbox nevet viseli, és számos hasznos szolgáltatást kínál, amelyek segítenek az SSD meghajtó különböző paramétereinek ellenőrzésében, a pillanatnyi állapot monitorozásában, a teljesítmény optimalizálásában, illetve egyéb feladatokban is.

Az SSD Toolbox a S.M.A.R.T. szolgáltatásra támaszkodva ad részletes képet az adott SSD meghajtó aktuális állapotáról, valamint azt is pontosan megmutatja, a névleges adattároló kapacitásnak pontosan mekkora része szabad, illetve mekkora része foglalt. Ezzel együtt az SSD meghajtó üzemi hőmérsékletére is fény derül. A kezelőfelület az SSD meghajtó "egészségi állapotáról", illetve a hátralévő élettartamáról szintén tájékoztatást ad.

A fentiek mellett az alkalmazással az SSD meghajtó tartalmának biztonságos törlésére is van mód. Az SSD Toolbox-ot firmware frissítésre is használhatjuk, valamint optimalizálhatjuk vele az SSD működését mind SSD, mind pedig operációs rendszer szinten.

Jó hír, hogy az alkalmazásban kétféle diagnosztikai mód is rendelkezésre áll: az egyik egy gyorsteszt keretén belül állapítja meg, minden rendben van-e, a másik viszont teljes tesztet futtat, így ha az SSD meghajtóval bármi baj van, a szoftver használatával jó eséllyel fény derül rá. A gyorsteszt hamar megvan, a teljes teszthez azonban több időre van szükség – itt minden bizonnyal az adattároló kapacitástól is függ majd, mennyi idő alatt fut le a részletes teszt.

Az új segédprogram az alábbi A-DATA SSD meghajtókkal kompatibilis:

[list type="unordered"]

[*]XPG SX910

[*]XPG SX900

[*]XPG SX300

[*]XM21E

[*]XM21

[*]SX1000L Server

[*]S511

[*]S510

[*]S396

[*]Premier Pro SP900

[*]Premier Pro SP800

[*]Premier Pro SP600

[*]Premier Pro SP310

[*]Premier Pro SP300

[*]IXM37

[*]IXM35

[*]IXM26

[*]IXM25

[*]ISM31

[*]ISM24

[*]ISM21

[*]IS32

[*]IS22

[*]AXNS381E

[*]AXNS361E

[*]AXNS340E

[*]AXNS330E

[/list]

A hasznos, ingyenesen elérhető alkalmazás 32- és 64-bites Windows 7, Windows 8, illetve Windows 8.1-es operációs rendszerekkel kompatibilis. Az A-DATA SSD Toolbox innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward