Hamarosan elrajtol az Nvidia GeForce GTX 950 Ti?

Az Nvidia ezúttal a 150 dolláros árszintet veszi célba, így az újdonság a Radeon R7 370 orra alá tör majd némi borsot.

Hamarosan elrajtol az Nvidia GeForce GTX 950 Ti?

Az Nvidia GeForce 900-as sorozata rövidesen egy újabb taggal bővülhet, ha hihetünk a legfrissebb pletykáknak, ugyanis a jelek szerint érkezik a GeForce GTX 950 Ti, amely a 150 dolláros ársávot rohanhatja le, így az AMD Radeon R7 370 ellen indulhat harcba.

Az új videokártya a GTX 750 Ti utódjaként érkezik, fedélzetén pedig egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, GM206-os kódnévre keresztelt GPU lapul. Ez a GPU egész pontosan a GM206-250-es jelölést kaphatja – a GeForce GTX 960 nyomtatott áramköri lapján egy GM206-300-as chip található. Az új videokártya pontos technikai paraméterei egyelőre homályosak: a GeForce GTX 960 alá érkező újdonság esetében az Nvidia egyrészt alkalmazhat kevesebb CUDA magot – a lapkán 1024 egység található – másrészt órajel-csökkentésben is gondolkodhat a kívánt teljesítményszint eléréséhez. Memória-alrendszer terén túl sok mozgástér nincs, hiszen a GM206-os GPU eleve 128-bites adatsínt alkalmaz, szemben a rivális R7 370-nel, amely 256-bites csatornával dolgozik. Idővel reméljük tisztul a kép, már ami a részleteket illeti.

Technikai paraméterek ide vagy oda, a GeForce GTX 950 Ti nagyon fontos szegmensbe érkezik, így az Nvidia számára rendkívül fontos, hogy ütőképes terméket kínálhasson, amiből sok fogyhat. Ha a termék a GeForce 750 Ti-hez hasonlóan kompakt lesz, illetve PCIe tápcsatlakozó alkalmazását sem igényli, akkor a hely- és költségtakarékos számítógépek építői új slágerterméket üdvözölhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward