Hamarosan befut a fejlesztői Moto X

Nincs több találgatás, már a küszöbön van a Moto X Developer Edition. Nyitott Bootloadert és különleges hátlapot kap, aki emellett teszi le a voksát. 

Hamarosan befut a fejlesztői Moto X

A Motorola a közelmúltban több okostelefonról is lerántotta a leplet. Új tagokkal bővült a Razr Droid termékcsalád, és bemutatkozott az igazán nagy dobás is a Moto X képében. Ez az újdonság egy rendkívüli testreszabhatóságot nyújtó masina, ami közel 50 különböző színkombinációban pompázhat már alap esetben is, és most megint egy új ruhával bővült a kínálata.

Ez a ruha viszont fontosabb minden eddiginél, és a hátlapra vésett felirat rögtön el is árulja nekünk, hogy miért. „Developer Edition” – olvasható a készülékházon, ami egyértelművé teszi, hogy mivel is van dolgunk. A Moto X Developer Edition érkezését Punit Soni, a gyártó termékmenedzsment osztályának alelnöke harangozhatta be. A mobiltelefonnak a 32 GB-os változata került átalakításra, tehát a hellyel nem lesz gondunk, a nyitott Bootloadernek köszönhetően pedig rendkívüli jogaink lesznek a rendszer felett, és szélesebb körű alkalmazáskínálattal állunk majd szembe, mint a hagyományos megoldás esetében.

Nincs meglepetés ezen a fronton, a Motorola ugyanis már a bejelentés után is leszögezte, hogy Google Edition nem készül a Moto X-ből, ám a keménymag azért számíthat majd egy kis meglepetésre. Most a pletykák után realizálódott is ez az "ajándék". Az újdonság külleme nem lesz olyan szélesen variálható, mint a fogyasztói kivitel - fekete előlappal és textúrás, fehér hátlappal van megáldva -, ám itt nem is ezen van a hangsúly. A különlegesség több szolgáltató kínálatában is fel fog tűnni, de nem lesz kártyafüggetlen annak ellenére, hogy a legtöbb ilyen modellt így dobják piacra.

A fejlesztői mobiloknak évről évre egyre nagyobb keletje lesz. A Motorola már több generáció óta kínál ilyeneket, és a Samsung sem ma kezdte, idén pedig a Galaxy S4 "DE" csúcsgép mellé már csatlakozott a HTC is, a One mindenre nyitott kivitelével. Továbbá az Oppo is kínál hasonló alternatívát és a BlackBerry Z10-ből is van ilyen eszköz limitált kiadásszámmal.

A Motorola Moto X Developer Edition csomag már feltűnt a hivatalos honlaponis, így megcsodálhatjuk teljes pompájában. Arról viszont nem esett szó, hogy mikortól lesz pontosan hozzáférhető (a következő hetekre várják) és mennyibe fog kerülni. A mezei megfelelője 630 dollár, ez pedig valamivel még több lehet, tehát nem lesz olcsó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward