Shop menü

HAMAROSAN 500 HZ-ES GAMER MONITORT MUTATHAT BE AZ ALIENWARE, FAST IPS ALAPOKON

A Fast IPS panel jóvoltából nemcsak magas képfrissítési rátára, hanem széles betekintési szögekre és jó színmegjelenítésre is számíthatunk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hamarosan 500 Hz-es gamer monitort mutathat be az Alienware, Fast IPS alapokon

A CES 2023 a következő héten kezdődik, a kiállítás igazából csak január 5-én nyitja meg kapuit, ám január 3-tól kezdve több vállalat is tart előadásokat, azaz rengeteg újdonságról számolhatunk majd be. Ezek között lehet az Alienware legújabb gamereknek szánt terméke, az AW2524H típusjelzéssel ellátott csúcskategóriás gamer monitor, ami Fast IPS panellel rendelkezik, maximális képfrissítési rátája pedig az 500 Hz-et is eléri. Az IPS alapoknak köszönhetően várhatóan széles betekintési szögekkel és remek színhűséggel rendelkezhet a friss monitor, ám a legfontosabb mégsem ez lesz a célszegmens számára, hanem az extrém magas képfrissítési ráta.

Az új monitorról a minap jelent meg egy fotó, amelyen  a termék hátuljának egy része látszik. Paraméterek terén annyi tűnik biztosnak, hogy az 500 Hz-es maximális képfrissítési frekvencia tuning segítségével érhető el, alapból „csak” 480 Hz-re lesz képes a termék, vagyis ez a maximális natív érték. A típusjelzés alapján 24,5 hüvelykes képátlójú panellel lehet dolgunk, ami sík kivitelben érkezik, ugyanis az ívelt panellel ellátott modelleket általában „D” jelöléssel illeti a vállalat.

Galéria megnyitása

A natív felbontás „csak” 1920 x 1080 pixel, ami igazából nem is baj, hiszen az 500 FPS-es szint elérése egyelőre csak ebben a felbontásban oldható meg „szélesebb körben”, nagyrészt eSport játékok alatt, már amennyiben „modernebb” címekben gondolkodunk. Az egyelőre nem derült ki, hogy az AW2524H pontosan mennyibe kerül majd, illetve pontos tulajdonságait is homály fedi, legalábbis a következő hét közepéig.

Az 500 Hz-es képfrissítési rátát egyébként már egy másik gyártó, az ASUS is megostromolta az Nvidiával karöltve, igaz, a RoG Swift 500 Hz névre keresztelt monitor, ami természetesen G-Sync támogatással is rendelkezik, még E-TN, azaz eSports TN panelt alkalmazott. Ez a panel 24 hüvelykes képátlóval és 1080p-s felbontással mutatkozott be, méghozzá nagyon jó válaszidő mellett, ami az Nvidia szerint segít a gamereknek a még jobb teljesítmény elérésében a különböző eSport címek alatt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére