Ha már a folyadékhűtés is kevés: OCZ Cryo-Z

Az OCZ egy komoly hűtőrendszert kínál mindazoknak, akik eredményesen kívánják tuningolni rendszerüket. A Cyro-Z akkor jön be a képbe, ha a tuning alkalmával a folyadékhűtők által kínált hűtőteljesítmény kevés, a huzamosabb használat miatt pedig a folyékony nitrogén is kiesik, az ugyanis igen-igen drága mulatság és mellesleg kényelmetlen is utántöltögetni a processzorhűtőre helyezett speciális hengert.

Ha már a folyadékhűtés is kevés: OCZ Cryo-Z

Az OCZ egy komoly hűtőrendszert kínál mindazoknak, akik eredményesen kívánják tuningolni rendszerüket. A Cyro-Z akkor jön be a képbe, ha a tuning alkalmával már a folyadékhűtők által kínált hűtőteljesítmény kevés, a huzamosabb használat miatt pedig a folyékony nitrogén is kiesik, az ugyanis igen-igen drága mulatság és mellesleg kényelmetlen is utántöltögetni a processzorhűtőre helyezett speciális hengert. Az OCZ megoldásával a folyékony nitrogénes megoldással ellentétben a rendszert kényelmesen, zárt számítógépházban használhatjuk.

Az OCZ Cyro-Z névre keresztelt fázisváltós hűtője ugyanazon az elven működik, mint a hűtőszekrények, ám ez a megoldás nem az ételt, hanem rendszerünk processzorát tartja hűvösen, mi több, jéghidegen. Az újdonság az AMD Socket AM2/AM2+/AM-as és az Intel LGA-775/1156/1366-os processzoraihoz alkalmazható és 380 dollárért juthatunk hozzá. A rendszer mínusz 40 és mínusz 55 Celsius fok közötti üzemi hőmérsékletet kínál a CPU számára, ám a mínusz 30 Celsius fokos hőmérséklet elérése előtt nem hagyja bekapcsolni a rendszert, biztonságtechnikai okok miatt. A nem mindennapi hűtőrendszer speciális számítógépház alkalmazását követeli meg, ugyanis a processzorfoglalat magasságában az alaplap hátuljára egy fűtőelemet kell felszerelni, ami megakadályozza a páralecsapódás kialakulását. Az OCZ mérnökei arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a hűtő processzorral érintkező része körül a páralecsapódás kialakulásának lehetőségét minimális szintre csökkentsék.

A Cyro-Z egyáltalán nem egy kecses, könnyű megoldás. A rendszer egy 46 cm x 21 cm x 25,6 cm-es házon belül kap helyet, amely nem kevesebb, mint 26 Kg-os súllyal büszkélkedik. Erre mondhatjuk, hogy valamit valamiért. A freon-alapú fázisváltós hűtő fogyasztásával kapcsolatban nincsenek információk.

Fázisváltás: Az anyag belső szerkezetének halmazállapot-változással járó átalakulása, makroszkopikusan fázisátalakulásnak nevezzük. Pl. folyadékból gáz, gázból folyadék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward