H55-ös mini-ITX alaplap a Gigabyte-tól

A Gigabyte ma bejelentette GA-H55N-USB3 névre keresztelt mini-ITX alaplapját, amely az Intel H55-ös lapkakészlete köré épül. A HTPC-be és kompakt konfigurációkba szánt termék nem csak mérete miatt, hanem azért is különleges, mert ez az első olyan mini-ITX formátum köré épülő alaplap, amely USB 3.0-s portokkal is rendelkezik.

H55-ös mini-ITX alaplap a Gigabyte-tól

A Gigabyte ma hivatalosan is bejelentette GA-H55N-USB3 névre keresztelt mini-ITX alaplapját, amely az Intel H55-ös lapkakészlete köré épül. A HTPC-be és kompakt konfigurációkba szánt termék nem csak mérete miatt, hanem azért is különleges, mert ez az első olyan mini-ITX formátum köré épülő alaplap, amely USB 3.0-s portokkal is rendelkezik.

A H55-ös lapkakészletnek és az LGA-1156-os processzorfoglalatnak köszönhetően a termék a négymagos Lynnfield és a kétmagos, beépített videó vezérlővel is ellátott Clarkdale processzorok fogadására képes. Az alaplap a gyártó jól ismert UltraDurable 3-as technológiájára alapoz, azaz a nyomtatott áramköri lap készítésénél két uncia rezet használtak fel. Az energiatakarékos működésről a Dynamic Energy Saver 2-es technológia gondoskodik. Az alaplap két DDR3-1600 MHz-es memória foglalattal, egy PCI Express x16-os slottal és négy darab SATA 3 Gbps-os porttal rendelkezik, de találunk még rajta egy eSATA portot is. A hátlapi kivezetések között a fent említett két darab USB 3.0-s port, egy Gigabites Ethernet csatlakozó, valamint a beépített nyolccsatornás audió vezérlő csatlakozói vannak jelen. Amennyiben a deszkában Clarkdale processzort helyezünk el, amely beépített videó vezérlővel is rendelkezik, az FDI linknek (Flexible Display Interface) és az IntelHD videó vezérlőnek köszönhetően életre kel a D-Sub, a DVI és a HDMI port.

A Gigabyte közleménye arról sajnos nem szól, hogy a friss alaplap pontosan mikor és milyen ajánlott végfelhasználói árral kerül forgalomba, de az szinte biztos, hogy heteken belül találkozhatunk vele az üzletek polcain, sőt, akár az idei Computex alkalmával is feltűnhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward