Gyűrűk Ura Online: Áttekintés a kiegészítő előtt

A november 18.-án megjelenő Mines of Moria tovább követi majd a monumentális történetet...

Gyűrűk Ura Online: Áttekintés a kiegészítő előtt

Érdekes módon a The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar nem lett annyira népszerű az MMORPG-k közt. Hiába a Tolkieni háttér, sokan még csak nem is hallottak róla. Mégis úgy érezzük, hogy így az első kiegészítő előtt talán érdemes ejteni róla pár szót.

A Gyűrűk Ura Online-ban megvan minden ami egy MMO-hoz kellhet. Csodálatos fantasy világ (magától a műfaj megalkotójától), küldetések százai, gyönyörű karakterek, pve (player versus environment) és pvp (player vs player) tartalom. A játékban nagyszerűen oldották meg a történet fő szálának követését. Ahogy haladunk előre a könyvben (A játék fő küldetéssorozata - ami hűen követi a Lotr-t - könyvekre van osztva. Jelenleg 14 Book van benne, a kiegészítővel haladunk majd tovább.) és követhetjük Frodót és a gyűrűt, valamint közvetetten segíthetünk Aragornnak, Gandalfnak és többi ismert szereplőnek (hisz közvetlenül nem vagyunk benne a történetben).

Mi az mégis amiben más mint például a WoW? A játék sokkal inkább szól az olyan játékosoknak akik nem kívánnak napi 6-8 órát előtte tölteni. Nincs benne annyi raid tartalom mint a Warcraftban például. Tehát ha eljutottunk 50-es szintre, ami jelenleg a maximum, akkor heti 2-4 óra raideléssel végezhetünk is Thaurlach-al a balroggal vagy ellátogathatunk a Köd-hegységbe (Misty mountains) Halegrod raid instance-ába.

Ami viszont kidolgozottabb benne, az az igazi szerepjátékhoz szükséges kiegészítések. Lehet benne saját házunk, amit mi rendezhetünk be vásárolható bútorokkal vagy akár a játékban szerzett trófeákkal, mint például A balrog kardja (még mi magunk is faraghatunk bele bútorokat, ha valamilyen faműves foglalkozásunk van, vagy készíthetünk csillárt, ha éppen ékszerész a hősünk). Termeszthetünk pipafüveket, amikkel vicces alakzatokat fújhatunk, vagy főzhetünk sört is, ami remek kiegészítője lehet egy guildházban tartott találkozónak a barátainkkal, ahol megbeszélhetjük mit kapjon az, aki megnyeri a következő horgászversenyt... Túlzásba azért ezt sem szabad vinni ;)

A november 18.-án megjelenő Mines of Moria tovább követi majd a monumentális történetet, 60-ra emeli az elérhető maximális szintet, behoz 2 újabb karakterosztályt (Rune-keeper és Warden) és számos egyéb kiegészítést tartalmaz. A játék 3 féle csomagban lesz majd megvásárolható, sima, Collectors Edition (vagy Special Edition), Complete Editon (az utóbbi kettő tartalmazza az eredeti játékot is).

A gyűjtői változat tartalma röviden:

- 3 token, amit beváltva 8 különböző fajta exkluzív tárgyhoz juthatunk a játékban.

- egy 55x55 cm-es minőségi vászon térkép Mórai bányáiról

- aranyozott "Egy gyűrű" lánccal és bársony szütyővel

- Mines of Moria poszter

- The Lord of the Rings Online Art and Music könyv (még nincs megerősítve)

- a játék soundtrack CD-je

- egy színes Collector’s Edition kézikönyv a kezdetekhez.

Ezen kívül bár sok forrás nem említi a hivatalos oldal szerint a csomag tartalma lesz a Szövetség levél alakú brossa is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward