Gyors külső adattároló RAID támogatással az OWC-től

A négylemezes asztali DAS elérhető lesz merevlemezekkel, illetve üresen egyaránt, sőt, még RAID támogatás terén is lesz némi választék.

Gyors külső adattároló RAID támogatással az OWC-től

Az OWC egy speciális külső adattárolót mutatott be, ami négylemezes kivitelben kerül forgalomba, az adott rendszerhez pedig egy Thunderbolt 3-as kábelen keresztül tud csatlakozni. A DAS (Direct-Attached Storage) típusú megoldás olyan, mint egy külső merevlemez, ám sokkal gyorsabb annál, hiszen több adattárolót is tartalmaz, extraként pedig akár az adatok védelmére is képes, hála a RAID funkciónak. Az OWC szerint a SoftRaid XT alapú termékek feladattól függően akár 86%-kal gyorsabbak, mint az AppleRAID alapú adattárolók, de nem csak mac OS alapú, hanem Windows alapú konfigurációkkal is használhatóak. Sebesség terén akár 1,5 GB/s-os tempó elérésére is van mód, attól függően, milyen adattárolót építünk a házba.

Galéria megnyitása

A ThunderBay 4 Mini még az adott kategórián belül is különleges, hiszen nem 3,5 hüvelykes, hanem 2,5 hüvelykes adattárolókat fogad, azaz helytakarékos kivitelben érkezik, mégsem lassú, valamint adattároló kapacitás terén is ütőképes lehet. Az alapokat az Intel JHL6540-es kétportos Thunderbolt 3-as vezérlője adja, amelyhez az AMSedia ASM1062-es vezérlői csatlakoznak – egy ilyen vezérlő PCI Express 2.0 x2 sávszélességet igényel és cserébe két darab SATA 6 Gbps-os port kezelésére képes, tehát két vezérlőt is rejt a NYÁK. SSD esetén 1556 MB/s a maximális adatátviteli tempó, míg négy darab 4 TB-os Seagate merevlemez mellett nagyjából 560 MB/s érhető el, természetesen RAID beállítástól függően.

Modelltől függően akár 16 TB-nyi tárhelyet is kaphatunk, ha a merevlemezzel szerelt példányok közül választunk, de SSD-vel is elérhető a termékcsalád, akkor viszont „csak” 8 TB-nyi tárhely áll rendelkezésre, ez viszont kétszer annyiba kerül, mint a kétszer nagyobb adattároló kapacitású, HDD alapú változat.

Galéria megnyitásaA ThunderBay Mini esetében nem csak HDD-vel és SSD-vel szerelt modellek közül lehet választani, hanem RAID támogatás és szolgáltatások terén is van némi különbség. A SoftRAID XT támogatással rendelkező modelleknél RAID 0,1,4,5 és 0+1 funkciót kapunk, plusz e-mail alapú értesítések, parancssoros elérés, valamint ingyenes terméktámogatás is rendelkezésre áll.

Ehhez képest a SoftRaid Lite XTmodelleknél már csak RAID 0 és 1 funkciót kapunk, az e-mail alapú értesítés lehetősége és a parancssor alapú vezérlés nem jár, valamint a technikai támogatásra is csak az online fórum használható.A lemezmenedzsmentet és a lemezdiagnosztikát természetesen mindkét sorozat támogatja.

A rendszer külső tápadapteren keresztül jut megfelelő mennyiségű áramhoz, a hűtésről pedig egy beépített ventilátor gondoskodik, amelynek maximális zajszintje 32,5 dB(A). Thunderbolt 3-as portból kettő is lapul a hátoldalon, így akár több ilyen eszköz is felfűzhető az adott csatolóra; ugyanakkor monitor(oka)t, valamint egyéb Thunderbolt 3-as perifériát is rá lehet kapcsolni a termékre és így a kiszolgálását végző rendszerre.

Maga a DAS egyébként arra jó, hogy gyorsan elérhessünk nagyméretű tartalmakat, valamint a rajta tárolt fájlokat biztonságban is tudhatjuk, amennyiben a megfelelő RAID módot választjuk. Így használatához nincs szükség router vagy switch alkalmazására, hiszen az adattároló közvetlenül a DAS-hoz kapcsolódik.

HDD alapú modellek

 • 4 TB SoftRAID Lite XT: 599,99 dollár
 • 4 TB SoftRAID XT: 669,99 dollár
 • 8 TB SoftRAID Lite XT: 649,99 dollár
 • 8 TB SoftRAID XT: 719,99 dollár
 • 16 TB SoftRAID Lite XT: 949,99 dollár
 • 16 TB SoftRAID XT: 1019,99 dollár

SSD alapú modellel

 • 2 TB SoftRAID Lite XT: 749,99 dollár
 • 2 TB SoftRAID XT: 819,99 dollár
 • 4 TB SoftRAID Lite XT: 1079,99 dollár
 • 4 TB SoftRAID XT: 1149,99 dollár
 • 8 TB SoftRAID Lite XT: 1999,99 dollár
 • 8 TB SoftRAID XT: 2069,99 dollár

A ThunderBay 4 Mini üresen 299,99 dollárba kerül, ha elegendő a RAID 0 és 1 támogatás, a SoftRaid XT modellért azonban már 379,99 dollárt kérnek. A többi verzió ára a fentiek szerint alakul, mindegyikre 3 év jótállást vállal az OWC.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap