Gyors, de megfizethető 802.11ax WiFi routert hoz az ASUS

Az RT-AX68U már WiFi 6 támogatással érkezik, kombinált vezeték nélküli sávszélessége 2700 Mbps lesz.

Gyors, de megfizethető 802.11ax WiFi routert hoz az ASUS

Az ASUS egy új routert mutatott be, ami a népszerű RT-AC68U ársávjába érkezhet, azaz elődjéhez hasonlóan nagy népszerűségre tehet szert az elkövetkező hónapok, illetve évek folyamán. Mivel modern termékről van szó, természetesen WiFi 6 támogatás is jelen van a kínálatban, igazából a sebességre sem lehet panasz, ehhez képest viszont 100 dollár körüli, illetve az alatti árra számíthatunk, legalábbis papíron.

Galéria megnyitása

Az RT-AX68U adattábláját nézve azt láthatjuk, hogy a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciasávot egyaránt 3 antenna szolgálja ki, az alapot pedig egy kétmagos processzor adja, amely 1,8 GHz-es órajelen ketyeg. utóbbihoz 512 MB-nyi memória, valamint 256 MB-nyi NAND Flash tárhely is kapcsolódik.

Az új router a 802.11n eszközök számára maximum 450 Mbps-os, a 802.11ac eszközöknek maximum 1625 Mbps-os, míg a 802.11ax, azaz WiFi 6-os termékeknek maximum 861 Mbps-os adatátviteli sávszélességet biztosíthat. Az összesen maximum 2700 Mbps-os kombinált vezeték nélküli adatátviteli sávszélességgel dolgozó router természetesen WPA3 támogatással érkezik, de a visszamenőleges kompatibilitás is biztosított, ahogy az elvárható.

Galéria megnyitása

Az AiMesh technológia segítségével könnyedén hozhatunk létre mesh hálózatot, ha az új router mellett egyéb ASUS hálózati eszközöket is bevetünk, de ezeknek természetesen szintén rendelkezniük kell AiMesh támogatással.

A kínálatban természetesen szülői felügyelettel kapcsolatos beállítások éppúgy jelen vannak, mint VPN beállítások, valamint a hálózati kapcsolatokat is könnyedén áttekinthetjük a webes felhasználói kezelőfelületen keresztül. A rendszer képes blokkolni a gyanús weboldalakat, illetve a potenciálisan fertőzött eszközöket is, hála az AiProtection szolgáltatásnak, ami testreszabható.

Galéria megnyitása

A router hátulján négy darab Gigabites LAN port, egy Gigabites WAN port, valamint egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s csatlakozó található. Az USB csatlakozókon keresztül akár 3G/4G adapter is csatlakoztatható a rendszerhez, de adatmegosztásra is használhatóak ezek a portok.

Az ASUS újdonsága az elkövetkező hetek folyamán kerülhet a boltok polcaira, az ára pedig 100 dollár környékén foglalhat helyet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap