Gyenge hűtő miatt hívja vissza az Intel a dobozos Xeon E-2274G processzorokat

A dobozban található megoldás bizonyos terhelésformák esetén nem nyújt kielégítő hűtőteljesítményt, ami a teljesítmény szempontjából problémás.

Gyenge hűtő miatt hívja vissza az Intel a dobozos Xeon E-2274G processzorokat

Az Intel a minap egy érdekes termékvisszahívásról adott tájékoztatást partnereinek, illetve vásárlóinak, amely a nemrégiben széles körben is elérhetővé váló Xeon E-2200-as sorozat egyik tagját érinti. Lényegében arról van szó, hogy az új processzor mellé gyengébb hűtőteljesítményt biztosító processzorhűtő került gyárilag, mint amire szükség lenne, ez pedig a teljesítmény csökkenését eredményezte, hiszen a gyakori túlmelegedés miatt sokszor kell visszavett órajelekkel dolgoznia a processzornak (throttling).

Galéria megnyitásaA probléma tehát csak a Xeon E-2200-as sorozat egyetlen tagját, a Xeon E-2274G modellt érinti, ugyanis ehhez a modellhez egy DHA-A típusú (PN: E97378-003) processzorhűtőt mellékeltek, ami a jelek szerint nem minden esetben képes megfelelő hűtőteljesítményt biztosítani a központi egység számára. Ez pedig komoly hiba, hiszen a Xeon E-2200-as modellek jellemzően misszió-kritikus területeken kerülnek bevetésre, ahol a nap 24 órájában, a hét mind a 7 napján megbízhatóan és stabilan kell teljesíteniük. A Coffee Lake Refresh alapokon nyugvó processzor 83W-os TDP kerettel érkezik, maga a hűtő pedig 2013 óta van használatban egy csomó olyan Intel processzornál, amelyek 84 W-os TDP kerettel érkeznek, így a visszahívás egy kissé fura.

A raktárkészletek visszahívása után a partnerek számára a tálcás, processzorhűtő nélküli kiadást ajánlja az Intel, arról viszont nem esett szó, hogy később érkezik-e még a dobozos változatból olyan verzió, amely már megfelelő teljesítményű hűtőt rejt. A visszahívásról szóló dokumentum egyébként itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap