Gyanúsan hasonlít az Overwatch és a Paladins?

A Paladins fejlesztője szerint ugyan hasonlít egymásra a két játék, de direkt másolásról szó sincsen.

Gyanúsan hasonlít az Overwatch és a Paladins?

Nos, a címben feltett kérdésre a közönség reakciója az utóbbi hetekben (főleg a nyílt béta elindulása óta) egyértelmű volt: igen! Sőt, sokak szerint egyenesen az Overwatch másolatáról beszélünk a Paladins esetében, ami a Blizzard játékának hatalmas sikerét próbálja meglovagolni.

Todd Harris, a fejlesztő Hi-Rez stúdió fejese azonban szeretné megvédeni magát, és logikusan belegondolva, számos pontban biztosan igaza van. Például abban, hogy játék fejlesztése már évekkel ezelőtt megkezdődött, amikor a Blizzard még be sem jelentette az Overwatch-ot. Ez viszonylag egyértelmű, hiszen minden valószínűség szerint nem fél éve kezdtek dolgozni rajta, ha most már a nyílt bétánál tartanak.

Ezen kívül szintén érdekes, hogy a Paladins számos játékmechanizmusában különbözött az Overwatch-tól a fejlesztés során: eltérő volt a TTK (time to kill), és más stílusú pályákat és játékmódokat vonultatott fel. Menet közben azonban a folyamatos tesztelés, és a közönség véleményének meghallgatása után ezek a dolgok megváltoztak, és akarva-akaratlanul közelítettek az Overwatch-hoz. Egész egyszerűen mindenki úgy gondolta, hogy a változtatásokkal szórakoztatóbb lett a játék, így a készítők ezt annak ellenére is bevállalták, hogy később kiderült, nagyon közel kerültek az Overwatch-hoz.

Ezen kívül Harris kiemeli, hogy az Overwatch számos dizájneleme már felbukkant a Hi-Rez stúdió korábbi játékában, a Global Agendában - ilyen például a Payload játékmód. De ezen kívül mind ők, mind pedig a Blizzard sokat merített a Team Fortress 2-ből.

A képességekre rátérve Harris beismeri, hogy ezen a fronton az Overwatch előrébb jár. Ott 100 képesség van jelen, míg a Paladinsban 85, és ezek közül 42 eléggé hasonlít egymásra - ugyanakkor viszont 36 már korábban jelen volt a Global Agendában, vagy a Tribes Ascendben, és mindössze 6 volt bent előbb az Overwatch-ban, mint a Paladinsban.

A közösség visszajelzései szerint ez akár mind rendben is lehetne, de ettől függetlenül a Paladins új előzetese mintha direkt majmolná az Overwatch stílusát.

Aki az úriember teljes magyarázatára vágyik, linkekkel és egyéb bizonyítékokkal, kérem fáradjon el Harris bejegyzéséhez a Redditre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward