Guild Wars 2: Kitiltások, túlnépesedés

Van miről beszélni a frissen indult MMO háza táján, az már biztos. 

Guild Wars 2: Kitiltások, túlnépesedés

Van miről beszélni a frissen indult MMO háza táján, az már biztos. Az ArenaNet keményen lecsapott a játék gyermekbetegségeit kihasználó játékosokra, a túlnépesedés miatt pedig lefagyasztotta a játék további terjesztését egy időre.

Kezdjük talán az 'exploit'-tal, mely 3000 játékos permanens kitiltásához vezetett egyik napról a másikra. (Amit aztán később enyhítettek.) Kihasználtak egy NPC karaktert, aki nevetségesen alacsony áron kínált fegyvereket, amit a később pórul járt játékosok óriási tételekben vásároltak fel. Ezeket aztán szétszedték komponenseikre, hogy aztán a matériákkal elárasszák a játékbeli piacot, így fölborítva a gazdaság egyensúlyát.

Szerintünk a permanens kitiltás igen erős csapás volt, tekintve, hogy az adott játékosok pusztán opportunisták voltak. Egyértelmű volt ugyan, hogy a lehetőség hibából fakadt, de a hibát nem ők generálták, csak kihasználták. Az ArenaNet ettől függetlenül kiállt a döntése mellett:

"Nagyon komolyan vesszük a közösségünket és a játék integritását, ezért szeretnénk leszögezni, hogy itt elfogadhatatlan egy hiba szándékos kihasználása. Az érintett játékosok ki lettek tiltva, mert többször is kihasználtak egy hibát a játékban" - nyilatkozta keményen a vezető producer, Chris Whiteside.

Whiteside még ragozta egy darabig a dolgot, kihangsúlyozta, hogy ezzel üzenetet akart küldeni (vagyis példát statuálni). Aztán tekintettel arra, hogy ez az első ilyen eset volt és mindenki követ el hibákat, az ArenaNet enyhítette a büntit 72 órás kitiltásra. Ettől függetlenül a játékosoknak törölni kell az ebből szerzett pénz és tárgyakat. Részletek a Reddites fórumhozzászólásban.

Ami az eladások befagyasztását illeti, annyiról van szó, hogy egyelőre nem lehet digitális példányt venni a Guild Wars 2 honlapról, ha dobozos példányt vásároltok, azzal nem lesz gond.

Az ArenaNet ezt fenntartja, amíg meg nem oldják a meglévő játékosok problémáit. Ehhez természetesen járt a "legjobb élményt biztosítjuk nektek" marketing szöveg is, ha szeretnétek még ilyet olvasni, akkor irány Regina Buenaobra Facebook oldala.

A szerver túlcsordulások jelenleg is a problémák központjai a játékban, de az in-game mail küldés legalább már újra megy és tesztelik a Trading Post-okat is.

Az e-mailes autentikáció mindenkinek be lett kapcsolva, új jelszó megadása viszont még mindig nem lehetséges.

Botok használata miatt eddig 500 ember kapott 72 órás kitiltást. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward