Gresso Radical R1 - Android luxus köntösben

A fényűző mobiltelefonokat gyártó Gresso legújabb ajánlata jóformán minden porcikájában titániumot vonultat fel.

Gresso Radical R1 - Android luxus köntösben

A Gresso márkával valószínűleg csak kevesek találkoztak még, pedig a vállalat hosszú évek óta dolgozik különböző mobiltelefonokon. Az, hogy a nevük nem túl ismert, azzal magyarázható, hogy meglehetősen kevés embernek adatik meg, hogy olyan összegeket költsön új készülékre, amennyit a Gresso által tervezett megoldásokért elkérnek. Ezeknél az eszközöknél már nem is a belső tartalmon van a hangsúly, az építésükhez használt anyagok miatt számítanak presztízstermékeknek.

A Gresso ezúttal is meglehetősen egzotikusnak számító nyersanyagokkal dolgozott, így a Radical R1 is igazi különlegesség lesz majd az okostelefonok között. A készülékház kialakításához javarészt az űrkutatásban is jól ismert, nagy teherbírású titánium ötvözetet használtak fel a mérnökök. Ezúttal a felületének meghagyták a natúr színét, mindössze némi szálcsiszolással díszítették. Ezen felül titánium minden érintésérzékeny billentyű, és a telefon oldalára felkerült Gresso márkajelzést is ebből állítják elő. Az egészet kézzel szerelik össze, és minden példányát bevizsgálják. Érdekesség, hogy csak a Gresso logó megfelelőre polírozása több mint négy órányi munkaidőt emészt fel. Ha szeretnénk biztonságban tudni az újdonságunkat, akkor tokot is vehetünk hozzá. A Gresso Radical/Caymant erre szabták, Olaszországban készítik, és krokodilbőrből van. Ezért 200 dollárt kérnek el a gyártónál.

Még egy kicsit a külsőségeknél maradva; a Radical R1 előlapját egy 4,5 hüvelykes képátlójú megjelenítő uralja, mely 960 x 540 képpontos felbontású. Az eszköz szívében egy négymagos lapka teljesít szolgálatot, amiről csak annyit tudtunk meg, hogy 1,2 GHz-es órajelen üzemel. A Gresso vélhetően Qualcomm vagy MediaTek alapokra helyezte az R1-et, és feltehetően az ARM energiahatékony Cortex-A7 processzormagjaival állunk szemben. A háttértárát nem lehet memóriakártyák segítségével bővíteni, így az alap, 36 GB-nyi tárhelyet kell beosztania a jövendőbeli tulajdonosoknak. A készüléket alkalmi fotózásra is használhatjuk, mivel a hátlapjára egy 8 megapixeles kamera került. Videóhívások is bonyolíthatóak vele, de az nem derült ki, hogy az előlapi kamera milyen minőségű.

Az operációs rendszer szerepében természetesen az Android tetszeleg. Sajnálatos módon ezúttal egy eléggé régi kiadás került elő – bár a kiforrottsággal itt már nincs gond. A Jelly Bean 4.1.2-vel van dolgunk, ami már több mint egy évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. Ennek tükrében frissítések érkezésében sem igazán érdemes reménykedni. A telefon kapcsolati lehetőségeinek tárházát nem fedték fel, ám az kiderült, hogy dupla SIM kártya befogadására képes. A két kártya kezelésének metódusa nem ismert, de vélhetően mindkettő aktív addig, ameddig az egyikre nem érkezik hívás, az adatkapcsolatot pedig csak az egyik támogatja – ez a megszokott formula. A masina meglehetősen termetes lett: 138 х 69 х 12 milliméter a térfogata, a súlya pedig 219 gramm; ez utóbbi persze a rengeteg fémet látva nem meglepő. A Gresso Radical R1 egy fekete bőr dobozban kapott helyet, így ha a tudására annyira nem is, a luxusra minden tekintetben különösen nagy figyelmet fordítottak.

A Gresso limitált példányszámban fogja forgalmazni a Radical R1-et, így ha valaki erre áhítozik, annak érdemes lesz sietnie. A készülékért cserébe 1800 dollárt kell majd a kasszánál hagyni (bizony ez a sokszorosa annak, amennyit egy hasonló specifikációval megáldott, átlagos gépért elkérnek). Összesen 999 darabot gyártanak belőle a tervek szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward