Google: Új szintre lépett a kiterjesztett valósággal kapcsolatos ARCore API

Már gond nélkül készíthetőek olyan programok, amikben a virtuális és a valós tér kiválóan vegyül egymással.

Google: Új szintre lépett a kiterjesztett valósággal kapcsolatos ARCore API

A Google komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy az ARCore Depth API révén olyan virtuális valósággal kapcsolatos lehetőségeket nyújtson a fejlesztők számára, amiket több százmilliónyi androidos eszközön gond nélkül alkalmazhatnak a felhasználók. Ezúttal már egy korábban beharangozott újítás készült el.

Az ARCore több éves múltra tekint már vissza, és a Google célja továbbra is az ebben az esetben, hogy mindössze egyetlen kamera használata mellett olyan kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztéseket hozzon össze, amik elképesztően látványosak a mobilok képernyőjén, és adott esetben akár rendkívül hasznosak is. Most jelent meg ennek az API-nak az 1.18-as verziója, és ebben vált elérhetővé a fejlesztők számára az az eszköz, ami már lehetőséget nyújt a virtuális elemek dinamikus interakciójára a valódi tárgyakkal.

Galéria megnyitása

Egy pattogós labdát le lehet dobni egy lépcsőről, és a dominók dőlése azonnal megáll, ha egy szilárd tárgyhoz érnek a dominók a kiterjesztett valóságban. Az ARCore akkor is tökéletesen képes lesz követni a kamera képén elhelyezkedő tárgyakat, ha azok teljesen takarásba kerülnek, majd újra előbukkannak. Ehhez a kamerának képesnek kell lennie arra, hogy a valóság minden „rétegét” tökéletesen érzékelje erre külön használható kamera nélkül.

Galéria megnyitása

A Google ezzel a frissítéssel már sokkal élethűbb élményt tud biztosítani a felhasználók számára az ARCore használata mellett. A kiterjesztett valóság fejlesztéséhez egyébként a Unity is hozzájárult az AR Foundation révén, ami azért is előnyős, mert így a Unity révén már eleve sok érdeklődőt vonzhat.

Az ARCore mostani újítását a jövőben számos alkalmazás használhatja majd ki. Sőt mi több, igazából nem is kell már ennek a megjelenésére várni. Az egyik játékstúdió, az Illumix a Five Nights at Freddy’s: AR: Special Delivery játékba már be is emelte, valamint a Snapchat is elkezdte alkalmazni kettő új lencse esetében, a táncoló hot dognál, és a tenger alatti világnál. És a Lines of Play kísérleti játékban is próbára tehető az újítás.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a TeamViewer Pilot applikációba is bekerült az ARCore, és ebben az esetben a távoli segítségnyújtás eszközeként lehet ezt használni. A felkeresett támogató képes lesz egy videohívás keretében berajzolni a hívó számára a képernyőn, hogy mit kell csinálnia. Például meg tudja mutatni, hogy amikor valamiért nem megfelelően nyomtat a gép, akkor pontosan hova kell nyúlni, miket kell megnyomni, cserélni, hogy újra jól muzsikáljon a berendezés.

Ugyan nem kell 3D ToF szenzor ahhoz, hogy az ARCore alapú szoftverek megfelelően működjenek, de nem hátrány, ha ez is biztosított. Adott esetben pontosabb és jobb élményt nyújtó lehet a kiterjesztett valóság, a Samsung is az ARCore-t alkalmazza a Galaxy Note10+ és a Galaxy S20 Ultra esetében a Quick Measure mérőappnál.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap