Shop menü

GLOBÁLIS BEVETÉSEN A 200 MPIXELES KAMERA: MEGJELENT A MOTOROLA EDGE 30 ULTRA

Akik imádják a nagy számokat, azok egészen biztos, hogy élvezettel fogják végigolvasni a Motorola új csúcsmobiljának specifikációját.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Globális bevetésen a 200 MPixeles kamera: Megjelent a Motorola Edge 30 Ultra

Az Edge széria legújabb tagja, az Edge 30 Ultra egy vérbeli zászlóshajó lett, amit Európában is piacra fog dobni a Motorola, és már azt is tudjuk, mennyibe fog kerülni, de erre majd a végén térünk ki. Ez a mobil olyan érdekességeket tartogat, mint a 200 megapixeles főkamera, a 144 Hz-es kijelző vagy a 125 wattos töltés, de még szelfiket is 60 MPixelben tud megörökíteni.

A Motorola a Lenovo égisze alatt nagyon szépen fejlődik, és rendszeresen mutat be olyan megoldásokat, amikkel képes magára vonni a figyelmet. A Samsung mellett ő is készít izgalmas hajtogatható mobilt, most pedig itt az Edge 30 Ultra, ami már egy 144 Hz-es OLED kijelzőt vonultat fel. A felhasznált panel ívelt peremű, 6,67 hüvelykes, és Full HD+ felbontással rendelkezik. HDR10+ minősítéssel is rendelkezik az egység és 1250 nites fényerőre képes.

Galéria megnyitása

Az Android 12 operációs rendszerrel jön a mobil, és már biztosan lehet tudni, hogy érkezik rá az Android 13 is egy frissítés révén. A Moto saját grafikus felhasználói felületet használ (My UI 4.0), ami minimálisan tér el a szűz Androidtól, és egyébként elsődlegesen a Google szolgáltatásai vannak előtérbe tolni, de vannak olyan extrák, amik emelhetik a felhasználói élményt.

Galéria megnyitása

60 megapixeles kamerával indít az Edge 30 Ultra, ez az előlapon található, és egy olyan szenzor adja az alapját, ami 0,61 mikronos pixelmérettel dolgozik, miközben a képpontok összevonására is képes az érzékenysége növelése érdekében. Szerencsére biztosított a 4K Ultra HD videózási lehetőség is ezen a ponton.

A főkamerával pedig már 8K Ultra HD felvételek megörökítésére képes a szerkezet, miközben 200 megapixeles fényképek készítésére is lehetőséget nyújt. Itt már két lépésben működik a képpontok összevonása, és végeredményben 2,56 mikronos pixelekkel tud dolgozni. Van optikai stabilizálás is a nagy felbontás mellé, és PDAF eljárást használ a képalkotó, hogy a fókusz is a lehető legtöbbször rendben legyen.

Galéria megnyitása

Az Edge 30 Ultra hátán található kameramodulnak két további tagjáról kell megemlékezni, egy ultraszéles látószögű egység is van itt, és zoomolásra is van dedikált kamerája. Kétszeres optikai zoomra nyújt lehetőséget a szerkezet, és ezt egy 12 MPixeles szenzort használó kamerával oldja meg. Az ultraszéles látószögű megoldás pedig már 50 megapixeles, szóval a pixelekből itt sincs hiány, és ezzel a kamerával lesz képes makrózni is a termék. Sok jó kamerás funkcióval szolgál majd az Edge 30 Ultra, például szuperlassításra is képes 960 FPS-sel, és HDR10+ videózást is tud.

A Snapdragon 8+ Gen 1 rendszerchipet alkalmazza az okostelefon, ennek köszönhetően a teljesítménye megkérdőjelezhetetlen lesz, az érdekesebb, hogy a hűtése miként lesz megoldva. A Motorola elmondta, hogy erre is ügyelt a tervezés során, szóval bízunk abban, hogy kitartó terhelésnél is bírja majd az iramot. A RAM 8 vagy 12 GB lehet, a tárhelyet illetően pedig 128, 256 vagy 512 GB-os opciókból lehet majd választani, bővítési lehetőség nincs.

Galéria megnyitása

Rendelkezik az Edge 30 Ultra 5G modemmel, mely a Sub-6 tartományt támogatja, van benne 4G LTE egység is, VoLTE-vel. A kapcsolati opciók sorában szerepel még Wi-Fi 6E opció, Bluetooth 5.2 modul, NFC chip és fejlett A-GPS vevő, ami kétsávos üzemre is képes. Dual-SIM-es a portéka, sokaknak ez is lényeges lehet, és DSDS módban tudja kezelni a rábízott SIM-eket.

Galéria megnyitása

Gorilla Glass 5 üveg védi az újdonságot, ezüstfehér és fekete színben lesz megvásárolható. 198,5 gramm a tömege és 8,39 milliméterre emelkedik ki a síkból. Az ujjlenyomat-olvasó a mobil képernyője alá került. IP52 minősítést is kapott az Edge 30 Ultra. Sztereó hangszórója van, Dolby Atmost támogat, és kifejezetten magas minőségű mikrofonokat kapott.

Galéria megnyitása

Az eszköz egy 4610 milliamperórás kapacitású akkumulátorból táplálkozik, természetesen kétcellás, amire szükség van a jelenlegi extrém gyorstöltéseknél. Ebben az esetben 125 wattos töltési teljesítmény érhető el, legalábbis kábelen keresztül, de vezeték nélkül is képes lesz 50 wattal tölteni, ha pedig arra van szükség, más eszközök vezeték nélküli töltése is megoldható róla – ezt 10W-tal tudja abszolválni.

Galéria megnyitása

A Motorola Edge 30 Ultra forgalmazása Európában rövidesen indul. A készülék 900 euróba fog kerülni, és ezért a pénzért csak a 8/128 GB-os kivitel üti a vásárlók markát, szóval árban bőven lesz még fentebb.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére