GeForce RTX 3080 tesztek érkezése, GeForce RTX 3070 megjelenés

A tesztelők két nap haladékot kaptak, ennyivel több idejük lesz a mérések és a cikkek elkészítésére. Ezzel együtt a GeForce RTX 3070 megjelenésével kapcsolatban is érkezett némi konkrétum, így már tudható, meddig kell rá várni.

GeForce RTX 3080 tesztek érkezése, GeForce RTX 3070 megjelenés

Az Nvidia nemrégiben frissítette ütemtervét, amelynek értelmében kapnak még néhány napot a tesztelők a GeForce RTX 3080-nal kapcsolatos mérésekre, illetve a mellé szánt videokártyák tesztelésére. Egyes külföldi lapok szerint az Nvidia már 2020. szeptember 14-én zöld utat adott a teszteknek, vagyis már ma publikálni lehetett volna a kész munkákat, ám a jelek szerint sokan csak késve kapták meg a GeForce RTX 3080-as videokártyát, aminek egyebek mellett a Covid-19 okozta logisztikai nehézségek az okai.

Galéria megnyitásaÉppen ezért úgy döntöttek, szeptember 14-e helyett szeptember 16-án lesz az NDA vége, vagyis szerdán derül ki, mire képes az új videokártya előző generációs társaival, illetve az AMD aktuális termékeivel szemben. Az RDNA 2 alapú NAVI videokártyákra sajnos még október 28-ig várni kell, mármint a megjelenésükre, míg a rajt csak valamikor novemberben lesz, így aki arra kíváncsi, milyen megoldásokkal készül az AMD az Ampere sorozat ellen, még egy picit várnia kell. Érdekesség egyébként, hogy szeptember elsején mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az NDA eleve szeptember 17-ig tart, így a szeptember 14-i dátum kissé érthetetlennek tűnik.

Szó esett egyébként arról is, hogy pontosan mikor jelenhet meg a GeForce RTX 3070, ami szeptember elsején szintén bemutatkozott, ám akkoriban mindössze annyit árult el Jen-Hsun Huang, hogy valamikor október folyamán teszi tiszteletét az újdonság a piacon. Azóta érkezett egy konkrét információ is, teljesen hivatalos forrásból, ami alapján október 15-én lesz a GeForce RTX 3070 rajtja, vagyis ez a modell is bőven a Big NAVI sorozat előtt kerülhet piacra, méghozzá 499 dolláros áron.

Hogy a Big NAVI végül képes lesz-e a GeForce RTX 3070 és a GeForce RTX 3080 fölé emelkedni? Ez egyelőre rejtély, de az aktuális piaci erőviszonyokat elnézve nagyon jó lenne látni, hogy az AMD végre odacsap az asztalra, ez ugyanis jót tenne a versenynek és csökkentené az Nvidia piaci dominanciáját, ami lassan nyomasztóvá válik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap