Gamer routert készített a Razer

A Razer belépett a routerek szegmensébe, ahol természetesen egy gamer igényekre szabott megoldással jelentkezik.

Gamer routert készített a Razer

A Razer bemutatta a Sila névre keresztelt routerét, ami egy meglehetősen gyors (AC3000-es sebességosztályba tartozik), kilenc belső antennával felszerelt megoldás. A Sila dizájnja és színvilága a Razer termékeire jellemző letisztultságot viszi tovább, a ház pedig kellően erős hardvert rejt, ami a hálózati csomagok prioritásának optimalizásával soka segíthet a zökkenőmentes játékélmény elérésében.

Galéria megnyitása

A Sila fedélzetén három darab Gigabites Ethernet port, illetve egy Gigabites WAN port foglal helyet, de rajtuk kívül egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s csatlakozót is kapunk, amelyek a különböző tartalmak gyors megosztásában segítenek. Az új router WiFi részlege átgondolt, hiszen a szokásos csatornákon felül egy dedikált backhaul is szerepel a kínálatban, amelyen keresztül akár két ilyen routert is összekapcsolhatunk úgy, hogy a szokásos vezeték nélküli adatátviteli sávszélesség nem szenved csorbát, azaz nem feleződik. A 2,4 GHz-es frekvenciatartományban maximum 400 Mbps-os, az 5 GHz-es frekvenciatartományban pedig 1734 Mbps-os adatátviteli sávszélességre számíthatunk, plusz utóbbi esetben egy 866 Mbps-os dedikált backhaul is rendelkezésre áll. A Sila a beépített antennák segítségével maximum 550 négyzetméternyi területet tud lefedni, de három ilyen router összekapcsolásával akár 830 négyzetméternyi területet is elláthatunk stabil WiFi kapcsolattal, legalábbis ezt ígéri a gyártó. Igaz, egy ilyen mesh rendszerért elég szélesre kell nyitni a pénztárcát.

Galéria megnyitása

A WiFi esetében a szokásos Mu-MIMO és Beamforming technológiák egyaránt rendelkezésre állnak, így az egyes vezeték nélküli eszközök kiszolgálása zökkenőmentes lehet. A rendszer izolált vendéghálózat létrehozására is lehetőséget ad. A még jobb sebességek elérése érdekében a korlátozott DFS csatornákhoz is hozzáférhetünk, vagyis a router automatikusan azokra a csatornákra irányítja eszközeinket, amelyek a legkevésbé forgalmasak.

Galéria megnyitása

Az adatforgalom optimalizálásáról a Razer FasTrack szolgáltatás gondoskodik, így ha sok alkalmazás osztozik az aktuális sávszélességen, a prioritás alapú megoldással garantálhatjuk, hogy az kapja az elsőbbséget, aminek éppen a legnagyobb szüksége van rá. A rendszer a PlayStation, az Xbox és a Nintendo Switch konzolok adatforgalmát automatikusan felismeri, a forgalom igény szerinti szabályozására pedig okostelefonos kiegészítő alkalmazáson keresztül is lehetőséget ad.

A Razer Sila gamer router rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára 300 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap