Gabe Newell még mindig Új-Zélandon van, de legalább a Valve új játékokon dolgozik

Igaz, a Half-Life 3-mal kapcsolatban továbbra sem hajlandó semmit mondani.

Gabe Newell még mindig Új-Zélandon van, de legalább a Valve új játékokon dolgozik

Gabe Newell eredetileg még márciusban utazott egy tíznapos kirándulásra Új-Zélandra, azonban a koronavírus-járvány miatt némileg megváltoztatta a terveit, és úgy döntött, hogy inkább ott is marad még egy jó darabig. Hogyha az ember milliárdos, akkor viszonylag könnyen hozhat ilyen döntéseket, amiben persze komoly szerepe van annak is. hogy Új-Zélandon sosem szabadult el igazán a járvány.

Októberben már arról beszélt Newell, hogy akár egy fejlesztőcsapatot is költöztetne Új-Zélandtra, annyira tetszik neki a hely.

Most pedig arról beszélt, hogy a Valve-on belül érezhető, hogy bizonyos alkalmazottak igen-igen szeretnének átköltözni a szigetországba, azonban egyelőre konkrét terveik nincsenek. "Nem akarok családokat idehozni, hogy aztán ha elkezd a helyzet javulni otthon, akkor vissza kelljen költözniük. Ezért fontos lenne tudnunk, hogy vajon meddig maradnak fenn még a járványhelyzettel kapcsolatos korlátozások" - mondta.

Newell hozzátette, hogy arra viszont komoly esélyek mutatkoznak, hogy bizonyos nagy esport-rendezvényeket Új-Zélandon tartsanak meg. Tavaly több ilyen eseményt is el kellett halasztani a vírus miatt, és valószínűleg egy jó darabig még nem is lehet őket megtartani az Egyesült Államokban vagy Európában. Azonban Új-Zélandon a járványhelyzet gyakorlatilag már megoldódott, így elméletileg ennek nem lenne akadálya.

"Amíg a koronavírus folyamatosan mutálódik nyugaton, egyre több esélyt látok arra, hogy itt szervezzük meg a különböző eseményeinket."

Ami a játékokat illeti, Newell nem volt hajlandó beszélni a Half-Life 3-ról, sőt, arról sem volt hajlandó beszélni, hogy miért nem hajlandó beszélni róla. Azt viszont megerősítette, hogy több projekt is készülőben van a Valve háza táján, ezeket pedig a megfelelő időben bemutatják majd. Mindenesetre úgy látszik, hogy a Half-Life: Alyx alaposan felkorbácsolta a stúdiót:

"Egyértelműen kijelenthetem, hogy dolgozunk játékokon, amiket be is fogunk jelenteni. Jó érzés elkészíteni egy játékot, az Alyx is remekül sikerült. Örülünk, hogy visszatérhettünk a single-playerhez, és ez nagy mozgolódást indított el a stúdión belül" - mondta a nagyfőnök.

Kitért a Cyberpunk 2077-re is, amit ő személyesen nagyon élvez, és úgy látja, hogy a PC-s játékosoknak nem nagyon van problémái. Mint elmondta, ők leginkább a PC-s felhasználói bázisra látnak rá, így a konzolos változatokkal kapcsolatban nem szeretne semmit mondani, viszont azt egyértelműen kijelentette, hogy egy ilyen komplex játékot ennyi platformra leszállítani elképesztően nagy feladat, és szerinte nem jó, hogy ennyire megkövezték a CD Projekt Redet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap