G-Sync támogatást kapnak az LG OLED TV-k

Az LG az Nvidiával együttműködve gondoskodik a visszamenőleges támogatás biztosításáról.

G-Sync támogatást kapnak az LG OLED TV-k

Az LG hivatalos közleményben számolt be arról a jó hírről, hogy a gamerek már teljes mértékig kiélvezhetik majd az OLED televíziókban rejlő lehetőségeket az Nvidia GeForce videokártyákkal. A két fél együttműködésének köszönhetően a csúcskategóriás megjelenítőkre is eljut a G-Sync technológia támogatása.

Mint azt megtudhattuk, az LG az idei évben kiadott készülékeinél képes gondoskodni a G-Sync technológia támogatásáról. A vállalat az Nvidiával szorosan együtt működött annak érdekében, hogy az OLED kijelzők az eddiginél is jobb élményt legyenek képesek biztosítani. Az OLED így már a dinamukusan változó képfrissítési rátát is képes bevetni a lehető legjobb élmény biztosítása érdekében, és így az LG szerint igazi gamer álomnak tekinthetőek ezek a készülékek. Hiszen a technológia sajátosságai miatt a kontraszt elképesztő, kiváló a képminőség, nagyon alacsony az input lag, a válaszidő pedig ultragyors. Továbbá adott esetben a HDR10 és a Dolby Vision támogatás is kihasználható majd (120 Hz @ 1080p).

Mint azt megtudhattuk, egészen pontosan a 2019-es C9 és E9 OLED TV szériákra vonatkozik a hír, és azokon belül képátlótól függetlenül lesz G-Sync. Ez azt jelenti, hogy az 55, a 65 és akár még a 77 colos megjelenítőkön is tökéletesen élvezhetőek lesznek a játékok dinamikusan változó képfrissítési rátával kiteljesülve. Már az 55 hüvelyken is egészen lenyűgöző lehet akár a legegyszerűbb játék is, a 77 colos felületen megelevenedő szoftverek pedig már valósággal beszippanthatják a gamereket. Az érintett készülékek elvileg legfeljebb 120 Hz-es képfrissítést fognak támogatni, az input lag pedig mindössze 6 milliszekundumos szinten marad 1440p és 120 Hz mellett, és 13 ms lesz például 60 Hz-nél 4K UHD-ben.

Galéria megnyitása

„Nem titkos, hogy az LG OLED televíziók után világszerte vágyódnak a játékosok, és elkötelezettek vagyunk abban, hogy optimalizáljuk számukra az élményt” – mondta Tim Alessi, az LG Electronics USA otthoni szórakoztató termékmarketingének vezetője. „Az Nvidia G-Sync bevetésével megmutatjuk, hogy az OLED tévéket támogatja és mögöttük áll a világ legjobb játékhardver márkája, hogy termékeikből még több legyen kihozható.”

A G-Sync támogatással megtoldott televíziók mindegyike 4K Ultra HD támogatással rendelkezik, szóval a részletességre sem lehet majd panasz, viszont a natív felbontás kiaknázásához érdemes lesz az OLED TV-k mellé izmos számítógépet hadrendbe állítani (RTX 20-szériás GPU). Az LG még azt is megemlítette ezeknél, hogy a ThinQ AI mesterséges intelligencia platform is támogatott, melyet különböző módokon használhatnak majd ki a tulajdonosok akár még játék közben is.

A G-Sync támogatást megvalósító frissítés a következő hetekben fog megjelenni a tulajdonosoknál az Egyesült Államokban és más kiválasztott piacokon. Reményeink szerint a hazai tulajdonosok sem maradnak majd ki ebből, de konkrétumot erre vonatkozóan az LG nem árult el. És a vállalat közleménye arról sem tesz említést, hogy a jövőben érkező készülékekkel mi lesz a helyzet ezen a téren, de talán az LG már alapból biztosítani fog mostantól G-Sync szupportot az OLED termékeinél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap