Futurisztikus kijelzők az LG műhelyéből

Az LG rengeteg új kijelzővel képviselteti magát az éppen zajló ISE 2019 show alkalmával.

Futurisztikus kijelzők az LG műhelyéből

Az LG január elején a CES 2019 alkalmával már bemutatott néhány különleges monitort, amelyekkel elsősorban a konzumer piacot vette célba. A vállalat természetesen nem csak ide, hanem az üzleti szegmensbe is készített néhány érdekes megjelenítőt, amelyek között fólia alapú, üvegre ragasztható megoldás is lapul. Az idei felhozatalt az ISE (Integrated Systems Europe) szakkiállításon, Amszterdamban mutatja be a gyártó február 5-től egészen február 8-ig. Hogy milyen megoldásokra számíthatnak a látogatók? Az alábbiakban sorra vesszük a legérdekesebbeket.

88 hajlítható Open Frame OLED kijelzőből álló videófal

Galéria megnyitása

Rögtön a stand bejáratánál állították ki azt az óriási installációt, amelynek alapját összesen 88 darab hajlítható Open Frame OLED kijelző adja. Az egyes modulok akár egy egymérteres sugarú kör íve mentén is meghajlíthatók, képük pedig az OLED technológiától elvárhatóan minőségi és kontrasztos lehet. A kereskedelmi felhasználásra szánt rendszeren a kiállítás alkalmával zúgó vízesés, gleccser, érintetlen erdő, valamint tomboló hóvihar jelenik meg.

Átlátszó OLED kijelzők is jelen vannak a standon

Galéria megnyitása

A lélegzetelállító OLED falat elhagyva egy 38%-ban átlátszó OLED kijelzőbe botlunk, amely elsősorban kirakatokban, galériák belső tereiben, valamint számos olyan területen kaphat helyet, ahol a kijelzőn futó mozgókép, illetve a fotógaléria mögött az adott termék is megcsodálható. Ezek az Oled Signage panelek ráadásul nyílt keret dizájnnal készülnek, vagyis csempék módjára lehet őket egymás mellé helyezni, így a képtér is jelentősen növelhető, ha a nagy terek miatt éppen szükség van ilyesmire. Az efféle kijelzők kiválóan helytállhatnak autó- és motorszalonokban, illetve számos egyéb olyan helyen is, ahol a vásárlóval kialakított interakció az üzletkötés kulcsfontosságú eleme lehet.

Ultravékony LAPE kijelzők

Galéria megnyitása

A LAPE sorozat tagjai azért különlegesek, mert a panelt és az elektronikát elválasztották egymástól, ami ultravékony kijelzőt eredményez. Az LDM (LED Display Module) alapú rendszer kijelzői akár egyméteres sugarú kör íve mentén is hajlíthatóak, méghozzá homorúan és domborúan egyaránt. A panelek modelltől függően 1,5 és 2,5 milliméteres képponttávolsággal rendelkeznek, könnyű őket beépíteni és felfüggeszteni, maximális fényerősségük pedig 1000 cd/m2 lehet. A LAPE sorozat tagjai élénk képpel büszkélkednek, felhasználás terén pedig sokoldalúak, azaz a konferenciatermektől a bevásárlóközpontokig különféle belterekben is bevethetjük őket.

LAA sorozatú keret nélküli kijelző

Galéria megnyitása

A vállalat egy 130 hüvelykes keret nélküli kijelzőt is bemutatott, ami 1,5 milliméteres képponttávolságával elsősorban a közepes és nagyméretű konferenciatermeket veheti célba. Ez a modell rendelkezik beépített audió rendszerrel is, így külső hangszóró csatlakoztatása nélkül is folyhat rajtuk kommunikáció. Igény esetén akár a Crestron videókonferencia rendszerbe is integrálható a kijelző, ehhez csak egy opcionális szoftveres kiegészítésre van szükség.

Kijelzőt varázsol bármilyen üvegfelületből az új fólia

Galéria megnyitása

A vállalat egy színezett, átlátszó fóliát is bemutat a show alkalmával, ami bármilyen üvegfelületre felragasztható, így akár egy ablakból is könnyedén digitális kijelzőt varázsolhatunk. Ráadásul a fólia az alatta található üveg áttetszőségét is megtartja, így használaton kívül klasszikus ablakként vagy üvegfalként is funkcionálhat az adott felület. A maximum 73%-ban áttetsző fólia öntapadós kivitelben érkezik, viszont szükség esetén könnyedén, ragasztómaradványok nélkül eltávolítható az üvegfelületről. A 24 milliméteres képponttávolságú megoldás széles skálán mozog színmegjelenítés terén, felhasználás terén pedig sokoldalú: megjeleníthet egyszerű céges logót, de akár reklámfilm is futhat rajta.

Szupervékony, keret nélküli videófal

Az LG egy 0,44 milliméter vékony videófallal is előrukkolt, ami színhű képi megjelenítést biztosít, széles betekintési szögekkel rendelkezik, képe pedig jó minőségű, „életteli”. A kijelzőn a webOS 3.0 operációs rendszerrel karöltve tartalmak létrehozására és kezelésére egyaránt van mód. Az újdonság elsősorban a több kijelzőből álló videófalat igénylő felhasználási területekre készült, vagyis irányítótermekbe, bevásárlóközpontokba, illetve előadokba ajánlja a cég, de egyéb területeken is jól jöhet, ahol szükség van különleges tulajdonságaira.

86 hüvelykes digitális tábla

A 4K-s felbontású kijelzővel ellátott 86 hüvelykes tábla mindössze 29 milliéter vékony, extraként pedig érintőceruzával is kezelhető. Az LCD panel és a védőüveg összeillesztése ezúttal innovatív technológiával készült, ami a gyártó szerint segít a válaszidő csökkentésében, vagyis sokkal élvezetesebb írni, illetve rajzolni az óriási táblára. Ez a modell főként üzleti konferenciatermekben, valamint egyetemi előadókban kaphat majd helyet.

Strapabíró kültéri kijelzők is lapulnak a kínálatban

A vállalat egyebek mellett az 55XE4F modellt hozta magával a kiállításra, amely IP tanúsítványt is szerzett. A porral és a vízzel szemben egyaránt ellenálló kültéri kijelző az 55 hüvelykes elődmodellhez képest 64%-kal könnyebb lett, vastagsága pedig 37%-kal csökkent. Az új kijelzőt szinte bárhova fel lehet szerelni: falra, mennyezetre és akár állványra is remekül illeszkedik. Az LCD panel védelméről edzettüveg védőréteg gondoskodik, amelyet egy törésálló réteggel is kiegészítettek, hogy erősebb fizikai behatások alkalmával se sérülhessen a panel. Az utóbbi két termékről sajnos nem kaptunk képet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap