Frissült a ZenFone 5 széria népszerű tagja

Frissült a ZenFone 5 széria népszerű tagja

Az ASUS ezúttal egy megfizethetőbb okostelefonjára kezdte meg az Android 9.0 frissítés terjesztését. A ZenFone 5 Lite ezzel a mostanival együtt már a második főverziós frissítését kapja, ami mindenképpen jó hír, hiszen nem is egy csúcsmodellről van szó.

Ez az okostelefon aránylag népszerű volt az ASUS kínálatában, de eredetileg még az Android 7.1-et (Nougat) futtatva jelent meg 2018 februárjában. Időközben elkészült rá az Android Oreo, most pedig már az Android Pie érkezéséről számolhatunk be. Jó látni, hogy az ASUS egyre komolyabban veszi a főverziós frissítések terjesztését. Ezt figyelembe véve a ZenFone 6-ot és a széria jövőben érkező tagjait is magabiztosabban vásárolhatják majd az érdeklődők. A mostani hírűnk alanya, ami néhány területen az ZenFone 5Q néven jelent meg, fokozatosan kapja majd meg globálisan az Android 9.0-t, a hazai tulajdonosok is számíthatnak ennek az érkezésére.

Galéria megnyitása

Az ASUS sajnos a kiadási jegyzékről nem gondoskodott, így azt nehéz megmondani, hogy a ZenFone 5 Lite tulajdonosok pontosan milyen újításokra kell, hogy számítsanak. Ami biztos, hogy az Androidnak hála kilátásba helyezhető, hogy megjelenhet majd a gesztusvezérlés, amivel kényelmesebben, pörgősebben lehet majd manőverezni a rendszerben. Emellett megérkezhet az adaptív akkumulátorkezelés, melynél a mesterséges intelligencia próbál majd hosszabb üzemidő elérésre törekedni, és képbe kerülhet az adaptív fényerő, ez pedig arra szolgál majd, hogy az automatikus fényerőszabályzó az egyéni preferenciákat is figyelembe vegye.

Az ASUS a ZenFone 6 esetében az Android 9.0-t a ZenUI 6-tal indította el. Amennyiben a ZenFone 5 Lite is részesül a ZenUI legfrissebb kiadásából, az olyan újításokkal járhat, mint a sötét mód, a komfortosabb kialakítás egykezes használathoz. Ezen felül megjelenhet a hatékonyabb erőforrás-menedzsment az OptiFlex közbenjárásának köszönhetően, plus az AI Boost, amit akkor lehet majd bevetni, ha hirtelen nagy teljesítményre van szükség, például játékok vagy mondjuk videoszerkesztésre használatos appok futtatása előtt, de lehetne még sorolni néhány dolgot.

Az ASUS ZenFone 5 Lite aktuális nagy frissítéséhez egy valamivel 1 GB-nál nagyobb csomagot kell letölteni, ami a jelentések szerint a 16.0610.1905.79 verziószámon fut. A telepítés is eltarthat egy ideig, és érdemes ezt olyankor felpakolni, amikor stabil hálózati kapcsolat, és legalább 50 százalékos töltöttségi szint biztosított.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap