Friss GeForce videokártyák a Sparkle-től

Friss GeForce videokártyák a Sparkle-től

A Sparkle két új videokártyával jelentkezik, amelyek közül az egyik egy egyedi hűtéssel ellátott GeForce GTS 450-es modell, míg a másik egy 512 MB-nyi fedélzeti memóriával felvértezett GeForce GT 430-as videokártya, amely mellesleg alacsony profillal bír.

[bold]Érkezik a Sparkle legújabb GeForce GTS 450-ese

[/bold]

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF106-os grafikus processzort tartalmazó újdonság órajelek tekintetében egyáltalán nem tűnik izgalmasnak, ugyanis a gyártó a termék esetében referencia értékeket alkalmazott. Ettől függetlenül a más említett egyedi hűtés megvan, ez kétslotosra sikerült, és a Sparkle állítása szerint 9%-kal hatékonyabb a referenciánál.

Természetesen ez a modell is 192 CUDA maggal érkezik, amelyek 1566 MHz-es órajelen ketyegnek, a GPU pedig 783 MHz-en üzemel. A 128-bites adatsínen keresztül csatlakozó GDDR5-ös típusú memória chipekből 512 MB-nyi áll rendelkezésre, ezek 3608 MHz-es effektív órajelen üzemelnek. A videó kimenetek között két darab DVI és egy HDMI portot találunk. A gyártó az újdonságot hamarosan piacra dobja, azt viszont nem árulta el, hogy az egyedi hűtővel érkező GeForce GTS 450-es modell mennyibe fog kerülni.

[bold]Egy új GeForce GT 430-as videokártyát is készített a Sparkle

[/bold]

Két hónappal ezelőtt a Sparkle már piacra dobott néhány GT  430-as videokártyát, amelyek 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi fedélzeti memóriát tartalmaztak modelltől függően, ám most a gyártó úgy döntött, hogy a hatos fogatot egy friss taggal bővíti: elkészült az alacsony profilú, 512 MB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriát tartalmazó modell is.

Az új termék a már jól ismert GF108-as GPU köré épül, amely 40 nm-es gyártástechnológiával készül és 96 CUDA magot tartalmaz. A shaderek 1400 MHz-es, míg a GPU 700 MHz-es órajelen üzemel, azaz a gyártó a referenciával megegyező órajeleket alkalmazott. A GPU-hoz az 512 MB-nyi DDR3-as fedélzeti memória a gyártó közleménye szerint a szokásos 128-bites helyett csak 64-bit széles adatsínen kapcsolódik, a chipek órajele pedig egyelőre nem ismert.

Az alacsony profilú újdonságon egy kisméretű aktív hűtő helyezkedik el, amely két slototnyi helyet foglal. A videó kimenetek között ezúttal egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenetet találunk. A gyártó egyelőre nem rántotta le a leplet a termék várható ajánlott végfelhasználói áráról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward