FreeSync támogatást kaptak a Samsung 2018-as tévéi

Az AMD és a Samsung közös erőfeszítéseinek köszönhetően a Samsung 2018-as QLED televíziói az elsők a piacon, amelyek FreeSync támogatást kaphattak.

FreeSync támogatást kaptak a Samsung 2018-as tévéi

A Samsung és az AMD illetékesei bejelentették, hamarosan elérhetővé válik a FreeSync technológia a dél-koreai gyártó 2018-as QLED televízióin, így a PC-s játékosok éppúgy élvezhetik majd a folyékony képi megjelenítést előnyeit, mint Xbox One X és Xbox One S konzolokat használó társaik.

Ezzel a Samsung televíziói lesznek az elsők, amelyek FreeSync támogatáshoz juthatnak, vagyis képesek lesznek rá, hogy a képfrissítési rátát az adott GPU renderelési sebességéhez igazítsák, így a játékok folyékonyan, akadás-mentesen jelenhetnek meg a kijelzőn. Az újítást a 2018-as QLED televíziók kapják meg az 55 hüvelykestől egészen a 82 hüvelykes képátlójú modellekig, de velük együtt az NU8000-es és az NU8500-as készülékekkel is kiaknázhatóak lesznek a FreeSync technológiában rejlő lehetőségek.

Galéria megnyitása

A képminőség a televízió képességeitől függ majd, az viszont biztos, hogy a FreeSync támogatás eléréséhez a legtöbb esetben a gyártótól érkező frissítés telepítésére lesz szükség. A frissítés birtokában, a „Game Mode” funkció aktiválása után már használható is a FreeSync támogatás, csak egy megfelelő Radeon videokártyával ellátott gamer PC/HTPC-re, vagy egy Xbox One S vagy Xbox One X játékkonzolra lesz szükség. Az Xbox konzolok esetében feltétlenül telepíteni kell az XboX 2018 April Update csomagot, hiszen ez biztosítja a FreeSync támogatás elérhetőségét. Az Xbox konzolok esetében egyébként a játék indításakor automatikusan aktiválódik majd a televízió „Game Mode” funkciója, így vele együtt a FreeSync támogatás is, de az aktiválást manuálisan is elvégezhetjük, ha biztosra akarunk menni.Technikai részletek terén annyi már tudható, hogy a frissített Game Mode funkció keretén belül 1920 x 1080 pixeles felontás mellett kétféle beállítás közül lehet majd választani. Az egyik az „Ultimate”, ami 48 Hz és 120 Hz közötti frekvenciatartományt kínál, míg a másik, vagyis a „Basic” már csak 90 Hz és 120 Hz között működik. Amennyiben 4K-s felbontásra esik a választás, úgy akkor is működni fog a FreeSync támogatás, de már csak a 48 Hz és 60 Hz közötti frekvenciatartományban.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a FreeSync támogatást biztosító frissítést mikor teszi elérhetővé a Samsung. Noha a frissítés automatikusan érkezik, érdemes lehet ellátogatni a Samsung hivatalos weboldalára, ahol könnyen ellenőrizhető, van-e már frissebb szoftver az adott televízióhoz – legalábbis ezt ajánlja az AMD.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward