FreeSync támogatással érkeznek az új Dell gamer monitorok

A 24 és 27 hüvelykes képátlóval rendelkező újdonságok 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel dolgozó TN+Film panel köré épülnek.

FreeSync támogatással érkeznek az új Dell gamer monitorok

A Dell két új gamer monitor piacra dobására készül, amelyek mindketten rendelkeznek FreeSync támogatással, de képátló és felbontás terén már más utakon járnak, sőt, dizájnjuk sem egyforma.

A nagyobbik monitor, vagyis az S2719DGF egy 27 hüvelykes TN+Film panelt kapott, ami 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, a TN panelre jellemző 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögek mellett. A panel a 40 és 144 Hz közötti frekvenciatartományon belül kínál FreeSync támogatást, de overdrive segítségével 155 Hz-en is képes üzemelni – FreeSync nélkül. Maximális fényerősség terén 350 cd/m2-es, tipikus kontrasztarány terén pedig 1000:1 értékre számíthatunk, és a panel természetesen gyors is, hiszen GtG válaszideje 1 ezredmásodperc.

Galéria megnyitása

A vékony kávával érkező monitor kiválóan alkalmas lehet több monitorból álló megjelenítő rendszer építésére, videó bemenetei között egy HDMI 2.0-s, egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort csatlakozót találunk. Van még a fedélzeten négy darab USB 3.0-s port, egy 3,5 milliméteres vonalszintű audió kimenet és egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet is.

A második monitor már csak 24 hüvelykes képátlóval bír, TN+Film alapú panele pedig 1920 x 1080 pixeles natív felbontást nyújt. A FreeSync támogatás ebben az esetben 40 Hz-től 120 Hz-ig terjed, igény esetén azonban 144 Hz-en is üzemelhet a panel, ha az overdrive funkciót használjuk – ekkor viszont nincs FreeSync támogatás. A maximális fényerősség itt is 350 cd/m2-es értéket képvisel, a tipikus kontrasztarány 1000:1, míg a GtG válaszidő 1 ezredmásodperc.

Galéria megnyitása

A matt panelt itt már vaskosabb káva veszi körbe, ami nem kedvez a több monitorból álló megjelenítő rendszereknek. Videó bemenetek terén két HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó áll rendelkezésre, de a 3,5 milliméteres vonalszintű audió kimenet és a 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozó sem hiányzik a kínálatból. A sort egy kétportos USB 3.0-s hub zárja.

Mindkét monitor állítható állványt kapott, ami a kijelző döntésére (-5/+21 fok), elforgatására (+/- 45 fok) és pivot/portré módba forgatására egyaránt lehetőséget ad, sőt, még a kijelző magasságát is állíthatjuk vele (0-130 mm). Aki viszont flexibilis fali karra, illetve fali konzolra szeretné helyezni a monitorokat, a VESA 100 támogatás jóvoltából ezt is megteheti.

A Dell 27 Gaming (S2719DGF) 549,99 dollárba kerül, míg a kisebbik modellért, vagyis a Dell Gaming 24 (S2419HGF) modellért 319,99 dollárt kérnek el. Mindkét monitorra 3 év jótállást vállal a gyártó, és mindkettő hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap