Football Manager 13 - 10 millió illegális letöltés

Az illegális letöltésekkel Kína vezet, de a Vatikánban is akadt egy focikedvelő, aki nem legális úton jutott a játékhoz

Football Manager 13 - 10 millió illegális letöltés

A Sports Interactive becslései szerint több mint 10 milliószor töltötték le illegálisan az általuk fejlesztett Football Manager 2013-at. A pontos számot - ami 10,1 millió - a Sports Interactive főnöke, Miles Jacobson tette közzé tegnap a London Games Conference-en.

A fejlesztők nyomon tudták követni az illegális letöltők IP-jét annak köszönhetően, hogy a Home névre keresztelt feltört verzió tartalmazott egy hibát. Az adatok szerint a legtöbb illegális letöltés, szám szerint 3,2 millió történt Kínából. A második helyen Törökország szerepelt, a harmadikon pedig Portugália. Olaszországból több mint félmillióan töltötték le illegálisan a játékot. Az ördög a Vatikánba is betette a lábát, egy letöltő ugyanis ott is akadt.

Jacobson elismerte, hogy egy lekalózkodott játék nem egyenlő egy kihagyott eladással. "Nevetséges lenne ezt gondolni" - mondta. Az aktivációk csökkenésén alapuló becslés szerint a kalózkodás miatt 176 000 vevőt veszítettek, ami 3,7 millió dolláros bevételkiesést jelent. Jacobson elmondta, hogy az illegálisan letöltők 1,74 százaléka lett volna potenciális vásárló, ha nem létezett volna a megtört verzió. Az eladások száma jelentősen csökkent a megtört verzió netre való kikerülését követően. A letöltők 18 százaléka játszott ötször, vagy annál többször a játékkal, azaz kb. 1,8 millió játékos élvezte fizetés nélkül a darabot.

Jacobson elismerte azt is, hogy nem lehet túl sok mindent tenni a kalózkodás ellen: "a crackerek crackelnek, az emberek letöltenek továbbra is" - mondta, de kifejezte, hogy reméli, hogy ezek az adatok segítenek a fejlesztőknek abban, hogy megértsék az illegális letöltések valódi természetét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward