Fontos frissítést kapott a Spotify

A megosztások kapcsán nyújt két újítást is a szolgáltatás, és főleg a podcastok, amik lényeges újítást kaptak.

Fontos frissítést kapott a Spotify

A Spotify rengeteg energiát fektetett abba, hogy a beszélgetős műsorokat elterjessze. A podcastokat nem volt könnyű meghonosítani a kínálatban, de a jelek szerint sikerrel járt a vállalat, mert az utóbbi időben folyamatosan egyre nagyobb érdeklődés övezi ezt a funkciót a hallgatóság és a tartalomkészítők szempontjából is.

A podcastok révén a Spotify jelentősen tudja növelni azt az időt, amit a hallgatóság aktívan tölt az alkalmazás használatával hiszen a legtöbb ilyen műsor még az átlagos zenei albumoknál is hosszabb időre köti le az embereket. Ma már az egyik legnagyobb podcast platformnak tekinthető a Spotify, és ennek kapcsán most lényeges újítást jelentett be a vállalat.

Ahogy azt említettük, a beszélgetős adások hosszúak, és ez a megosztás esetén problémás lehet akkor, ha valaki csak egy konkrét részre szeretné felhívni a figyelmet. Eddig legfeljebb annyit lehetett tenni, hogy megjegyzésként odaírta, hogy hova kell tekerni a podcaston belül a kívánt részért. A továbbiakban viszont már megteheti majd azt a felhasználó, hogy megadja a megosztáskor, hogy honnan induljon a műsor.

Galéria megnyitása

Magától beállítja majd az időbélyeget az adott pillanatra az alkalmazás, amikor a felhasználó megböki a megosztásra szolgáló gombot. Egy érintéssel lehet ki- és bekapcsolni az időhöz kötött megosztást, ami rögtön a megosztási felületen lesz elérhető, így igazából az újítással nem kell sokat vesződni, mindenki egyszerűen tudja majd használni. És nem is kerüli majd el az embereknek a figyelmét, ami szintén fontos.

A Spotify felmérései szerint a zenék 40 százalékát a közösségi oldalakon, tehát a megosztások révén fedezik fel az emberek, ennek fényében pedig egyáltalán nem meglepő, hogy azon van a vállalat, hogy ezt a területet fejlessze. A podcastok esetében az időbélyeges megosztással még vonzóbb lehet majd ez az opció, mert az emberek azokra a gondolatokra vezethetik rá a követőiket, amik számukra érdekesek egy-egy csevegésen belül.

A vállalat azon is dolgozik, hogy bevételszerzési lehetőséget nyújtson a felhasználók számára. Ez még nincsen kész, de már egy korábbi hírben volt alkalmunk beszámolni róla. Itt a Spotify előfizetésre/feliratkozásra nyújt majd opciót, és az innen befolyó pénzösszeg kezdetben teljes egészében a készítőké lesz, de később, 2023-tól is csak egy minimális részére, az 5 százalékára tart majd igényt a szolgáltatás.

A podcastok mellett vetült némi fény a Canvas funkcióra is a mostani frissítésnél. Ez is a megosztásokkal kapcsolatos, és eddig kizárólag az Instagramot érintette, de ezen most változtatott a Spotify. Ettől kezdve már a Snapchat felületére is lehet megosztani a Canvast. Ez az a rövid hurkolt figyelemfelkeltő videó, ami például a Történetek felületén jelenik meg a zenékkel.

Galéria megnyitása

A Canvas egy ideje már minden zeneszerző számára elérhető, és a Spotify szerint érdemes ezzel foglalkozniuk. A cég tapasztalatai szerint ezzel az apró figyelemfelkeltő eszközzel sokkal több látogatót lehet elérni, mint az egyszerű képes megosztással. A Canvas minden esetben külön adható hozzá a zenékhez, és csak a megosztásnál lehet látni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap