Fontos frissítéseket kapott a Microsoft OneDrive

A vállalat a legújabb módosításokkal a korábbi kritikákra reagált, így a OneDrive jobb lett, mint valaha.

Fontos frissítéseket kapott a Microsoft OneDrive

A Microsoft frissítette online tárhelyszolgáltatását. Eddig megkötés volt, hogy a OneDrive tárhelyre maximum 2 GB-os fájlokat lehetett feltölteni, de ezt a limitet módosították, mostantól 10GB-os fájlokat is tárolhatunk. Érdekesség, hogy a Dropbox esetében is él a 10 GB-os fájlméret-limit, de csak akkor, ha a webes felhasználói kezelőfelületről kezdeményezzük a fájl feltöltését – ha az asztali kliensen keresztül töltünk fel, akkor nincs ilyen fájlméretbeli megkötés. A Google Drive esetében egy-egy fájl maximum 5 TB-os lehet. Éppen ezért, bár a változás üdvözlendő, azért a konkurencia szolgáltatásaihoz mérten van még hova fejlődni, főleg most, hogy az Office 365 előfizetésekhez 1 TB-nyi tárhely jár – mind személyes, mind pedig üzleti előfizetések esetében.

A másik fontos újítás, hogy mostantól egy időben több fájlt lehet fel- és letölteni, mint korábban. Ha egy teljes könyvtárat szinkronizálunk, akkor ez drámaian megnövelheti a sebességet. A Microsoft belsős tesztjében 300%-os gyorsulást mértek, ami nem kevés. Aki elég nagy fel- és letöltési sávszélességgel fér hozzá az internethez, egészen biztosan örülni fog a változásnak. A párhuzamos szinkronizációs szolgáltatás az elkövetkező hetek folyamán válik elérhetővé világszerte.

Sokan hiányolták azt a lehetőséget, hogy nincs igazi OneDrive integráció Windows Explorer alatt, azaz nem lehet Windows Exploreren keresztül OneDrive fájlokat megosztani. A Windows 7-es és Windows 8-as kliensek esetében ez megváltozik. Az említett szolgáltatás a OneDrive Modern kiadásában már eddig is elérhető volt, de jó látni, hogy végre asztali kliensben is használhatjuk. E funkció elsőként Windows 7 és Windows 8 alatt lesz elérhető, de később Windows 8.1-re, illetve Mac-re is megérkezik.

Az utolsó változás már a webes felhasználói kezelőfelületet érinti. Mától kezdve weben keresztül is lehet könyvtárat feltölteni – kliensalkalmazáson keresztül persze eddig is lehetett. A könyvtár kiválasztását az Upload menüre kattintva, a Folder opció használatával lehet megkezdeni. A könyvtárat drag&drop módszerrel is ráhúzhatjuk a feltöltés menüre, de ez a szolgáltatás csak egyes böngészőkben működik, amelyek rendelkeznek ehhez szükséges támogatással – ilyenből egyelőre csak egy van, ez pedig nem más, mint a Google Chrome.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward