Főnökváltás és átszervezések a Trionnál

Lars Butler nagyfőnök helyét Scott Hartsman veszi át. Hajrá Scotty!

Főnökváltás és átszervezések a Trionnál

Scott Hartsman még januárban, pár hónappal a Rift ingyenessé válása előtt hagyta ott a Triont, és sokakat foglalkoztatott az a kérdés, hogy vajon hová megy ezután a veterán játékdizájner, aki olyan darabokon dolgozott mint az Everquest, Everquest 2 vagy a Rift. Megvan a meglepő válasz: Hartsman, akit a Riftesek leginkább Scotty-ként ismernek visszatért a Trionhoz, és Lars Buttler helyét veszi át CEO-ként. Buttler, aki egyébként alapítótagja a Trionnak a cégnél marad és továbbra is az igazgatótanács tagja lesz.

Nem kis feladat áll Hartsman előtt: a cégnek új stratégiára van szüksége, mivel a terveik közül nem minden úgy jött be, ahogy szerették volna. A Rift Ázsiában nem lett népszerű, de a F2P-s váltás óta szerencsére nagyon jól muzsikál Európában és az USÁ-ban. Az End of Nations csúszik a fejlesztése körüli gondok miatt: a Petroglyphnek kiadott játék nem érte el a Trion által elvárt színvonalat, ezért saját kezükbe vették a fejlesztését. A Defiance projektből a tv-sorozat közkedvelt lett ugyan, ám a hozzá kapcsolódó játék meglehetősen középszerűre sikeredett, és az indulása sem volt technikai gondoktól mentes. A Crytek által fejlesztett Warface-szel kapcsolatban, melynek a Trion lett volna az amerikai és európai kiadója nagy a hallgatás, egyik cég sem kommentálta, amikor a kiadó neve lekerült a játék oldaláról, és játék címe a kiadóéról. Mivel a Crytek elkötelezte magára F2P modell mellett, valószínűsíthetjük, hogy a Trion számára ez az üzlet ugrott, bár amíg a cégek nem erősítik meg, addig ez csak feltételezés.

A Trion legközelebb az ArcheAge MMO kiadásában fog közreműködni, de amíg a projekt profitot nem hoz, addig mindenképp szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat, ezért bezárták San Diegóban lévő egyik stúdiójukat, amely a Defiance-nek adott otthont. Az ott dolgozók a Redwood Studióban kapnak helyet, ahol az új Defiance főhadiszállás lesz a Rift, az End of Nations és az ArcheAge központok mellett.

Már tudjuk, miért tért vissza (kép forrása: junkiesnation.com)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward