Folyadékhűtéssel érkezik az FSP legújabb, 850 W-os tápegysége

A hibrid hűtés jóvoltából akár 1000 W-os teljesítmény leadására is képes az újdonság.

Folyadékhűtéssel érkezik az FSP legújabb, 850 W-os tápegysége

Az FSP első folyadékhűtéses tápegysége 2017 májusában, a Computex 2017 aklalmával jelent meg, ám a Hydro PTM+ sorozat első tagja a többség számára talán egy picit túl drága volt és túl nagy teljesítményt kínált, hiszen egy 1200 W-os megoldásról van szó, ami folyadékhűtéssel akár 1400 W-ig is terhelhető. A vállalat éppen ezért egy újabb, kisebb teljesítményű, kevesebbe kerülő modellel is előrukkolt, ami már csak 850 W-os teljesítménnyel büszkélkedik, de a folyadékhűtés jóvoltából akár 1000 W-os tápegységként is helytállhat. A 80Plus Platinum minősítés ennél a modellnél is megmaradt, a 699 dolláros listaár azonban csaknem felére, 399 dollárra esett a korábbi modelléhez képest.

Galéria megnyitása grid_on

A Hydro PTM+ 850W típusjelzéssel ellátott tápegység hibrid hűtést kapott, azaz akkor is használhatjuk, ha még nincs meglévő folyadékhűtő rendszerünk, amibe csatlakozhatna a termék ¼”-es fittingeket fogadó folyadékhűtő blokkja. A hibrid rendszer annyit jelent, hogy a melegedő komponensek felett hűtőtömbök kaptak helyet, amelyek a folyadékhűtő blokkal is kapcsolatban vannak, felettük pedig egy 135 milliméteres átmérőjű, FDB csapágyazással ellátott ventilátor pörög, de csak akkor, ha éppen szükség van rá. Amennyiben a tápegység terhelése 425 W alatt marad, teljesen passzívan, hangtalanul dolgozik, ám ennél nagyobb terhelésnél 25-27 dB(A) zajszintre számíthatunk, ha csúcsra járatjuk a terméket és mellőzzük a folyadékhűtő blokk használatát. Legalábbis a Cybenetics szakembereinek mérései erről számolnak be.

Ők egyébként hatásfok terén is elvégeztek néhány mérést, így a friss tápegység végül az ETA-A besorolást kapta meg – 92% körüli hatásfokról van szó, természetesen a terhelés mértékétől függően. A biztonságról a szokásos védelmi áramkör gondoskodik, ami a rövidzárral, a túlárammal, a túlfeszültséggel, a túlmelegedéssel és a túlterheléssel szemben egyaránt védelmet nyújt. Az ATX12V v2.4-es és az EPS12V v2.92-es szabványok követelményeinek egyaránt megfelelő tápegység aktív PFC támogatással érkezik

Amennyiben a BitsPower által készített folyadékhűtő blokkot bekötjük egy új, vagy éppen meglévő folyadékhűtő körbe, a tápegység terhelhetősége 1000 W-ra emelkedik. Alap esetben összesen 70,38 A áramerősség leadására képes az egyetlen +12 V-os tápág. Maga a tápegység Half-Bridge rendszerben működik, a különböző feszültségek előállítását pedig DC-DC modul segítségével végzi. A kábelezést modulárisan oldották meg, ami mind a hűtésre, mind pedig az adott ház kábelmenedzsmentjére pozitív hatást gyakorol. Maga a tápegység 190 milliméter hosszú, 150 milliméter széles és 86 milliméter magas, tömege pedig 2,9 kilogramm. Az oldalán lévő matrica igény szerint cserélhető, plusz némi RGB LED alapú világítás is helyet kapott a fedélzeten, amelynek vezérléséhez az ASUS Aura Sync segédprogramjára van szükség.

Az FSP Hydro PTM+ 850W már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 399 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward