Folyadékhűtés Gigabyte alaplapokhoz

Az EK Water Blocks mérnökei ezúttal a Gigabyte legújabb alaplapjaihoz készítettek folyadékhűtő blokkokat, természetesen a cégtől már megszokott minőségben.

Folyadékhűtés Gigabyte alaplapokhoz

Az EK Water Blocks többnyire processzorokra és videokártyákra szerelhető folyadékhűtő blokkok tervezésével foglalkozik, ám olykor-olykor extrémebb felhasználásra szánt megoldások is feltűnnek a cég termékpalettáján.

Ezúttal kifejezetten alaplapokra szánt folyadékhűtő blokkokról hull le a lepel, amelyek a Gigabyte legújabb, LGA-1150-es processzorfoglalattal és Z87-es lapkakészlettel ellátott alaplapjaihoz készültek. Akik esetleg RoG sorozatú ASUS alaplappal rendelkeznek, azok se csüggedjenek, hiszen az EKWB műhelyében már egy sor új ASUS alaplaphoz készülnek a folyadékhűtő blokkok.

EK-FB KIT GA Z87X-OC
EK-FB KIT GA Z87X-OC

No, de térjünk vissza a Gigabyte alaplapjaihoz készített folyadékhűtő szettekhez. Az első csomag két darabból áll, ebben az esetben ugyanis külön folyadékhűtő blokkot kapott az Intel Z87-es PCH, illetve a rendszer tápellátásáért felelős VRM áramkör. A két folyadékhűtő blokkot a megfelelő fittingek és csövek beszerzése után hatékonyan össze lehet kötni, a hűtőközeg keringetéséhez pedig egy alacsonyabb vízhozamú szivattyút is be lehet vetni, ugyanis a blokkok belsejében elhelyezkedő mikrocsatornákat úgy alakították ki az EKWB mérnökei, hogy azok között a lehető legkisebb nyomáseséssel folyhat keresztül a hűtőközeg. Ez a szett a Gigabyte GA Z87X OC alaplapjához készült.

EK-FB GA Z87X-OC Force - Acetal+Nickel
EK-FB GA Z87X-OC Force - Acetal+Nickel

A második szett, amely a Gigabyte GA Z87X OC Force alaplapját veszi célba, már egyetlen egy nagyméretű folyadékhűtő blokkból áll, ami teljes értékű hűtést kínál a melegedő komponensek számára. Ez a blokk az Intel Z87-es PCH mellett az alaplapon elhelyezett PLX PEX 8474-es híd chipet, illetve magát a VRM áramkört is hűti. Az egyblokkos rendszer kialakításánál a vállalat mérnökei ezúttal is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a mikrocsatornák lehetőleg minél minimálisabb nyomásesést okozzanak, így gyengébb szivattyúval is hatékonyan lehessen keringetni a hűtőközeget a folyadékhűtő blokkban. A talpazat és a felső rész között minőségi gumitömítés kapott helyet, ami a blokkok szivárgásmentességéről gondoskodik.

Az összes folyadékhűtő blokk alapja nagytisztaságú réz, míg a blokkok teteje - modelltől függően - POM Acetal felhasználásával készül. A blokkok minden esetben tartalmazzák a szükséges menetes furatokat annak érdekében, hogy egyszerűen és gyorsan fel lehessen szerelni őket az adott alaplapon található gyári passzív hűtőbordák helyére. A komponensek folyadék alapú hűtésével növelhető a rendszer stabilitása, ami tuning alkalmával különösen fontos, plusz a megfelelő hűtés a melegedő komponensek élettartamának növeléséhez is hozzájárul.

Az új folyadékhűtő blokkok mától már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, méghozzá az alábbi végfelhasználói árakon:

[list type="unordered"]

[*]EK-FB KIT GA Z87X-OC - Acetal: 79,95€

[*]EK-FB GA Z87X-OC Force - Acetal: 122,95€

[*]EK-FB GA Z87X-OC Force - Acetal+Nickel: 127,95€

[/list]

A termékek közvetlenül az EKWB webshopjából is elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward