Folyadékhűtés az egyik legkomolyabb Mini-ITX alaplaphoz

Az ASUS Maximus VI Impact alaplapjának gyári hűtését teljes egészében kiváltja a Bitspower folyadékhűtő blokkja, sőt, az egység ezzel egy időben az LGA-1150-es foglalatban lapuló Haswell processzort is hűti.

Folyadékhűtés az egyik legkomolyabb Mini-ITX alaplaphoz

Manapság a Mini-ITX alaplapok piacán kétségtelenül az ASUS Maximus VI Impact modellje az egyik legvonzóbb és legjobban felszerelt LGA-1150-es alaplap. Nem véletlen hát, hogy a Bitspower mérnökei pont ezt az alaplapot szemelték ki célpontként: a vállalat műhelyében egy speciális folyadékhűtő blokk készült, ami a szóban forgó alaplap minden melegedő komponensét lefedi.

Az új folyadékhűtő blokk nem csak a Z87-es PCH-t és az LGA-1150-es processzorfoglalatban lapuló Haswell processzort, hanem a VRM áramkör MOSFET-jeit is hűti, így igazán ütőképes megoldásnak minősül. A folyadékhűtő blokk a Bitspower U.S.C. dizájnját alkalmazza (Unibody Style Construction Design), ami annyit jelent, hogy az említett komponensek hűtéséről egy egyetlen réztömbből kimunkált blokk gondoskodik.

A folyadékhűtő blokkhoz alapanyagként C1100-as, rendkívül jó minőségű, nagy tisztaságú rezet használtak, amely felett akril fedlap kapott helyet. A rézből készült folyadékhűtő blokk kétféle változatban kerül forgalomba: elérhető természetes formájában, bevonat nélkül, de akár nikkelezett kivitelben is meg lehet majd vásárolni. A fedlap szintén kétféle változatban készül: egyrészt elérhető feketére festett kivitelben, másrészt átlátszó változatban is megjelenik. Természetesen előbbiekből kifolyólag összesen négyféle kombináció készül a termékből, ahogy az a fenti képeken is látszik.

A folyadékhűtő blokk mellé hővezető lap és 2,5 grammnyi Arctic Matrix hővezető paszta is jár majd, de emellett tartalék tömítést, valamint a felszereléséhez szükséges csavarokat, illetve tartozékokat is mellékel hozzá a gyártó.

Az új folyadékhűtő blokk hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az egyes változatok pontosan mennyibe fognak kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward