Shop menü

FOKOZZA AZ IZGALMAKAT A GOOGLE AZ AUGUSZTUSI BEJELENTÉS KAPCSÁN

Már az is meglepő, hogy ennyire előre hozott Pixel bemutatót tart a cég, de most kiderült, hogy még az új generációs Pixel Fold is színre fog lépni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Fokozza az izgalmakat a Google az augusztusi bejelentés kapcsán

A Google a hardveres fejlesztéseinél sosem volt az a cég, aki komoly erőfeszítéseket tett a fejlesztések utolsó pillanatig titkolása érdekében. Volt olyan is, hogy a kikerült renderképeket követően ő maga osztott meg sajtóanyagokat hónapokkal egy-egy új termék bemutatóját megelőzően. Most is kicsit hasonló a helyzet.

Alig néhány napja annak. hogy megerősítést nyert fotókon a Google következő hajtogatható mobiltelefonja, és az is mostanában derült ki, hogy Pixel 9 Pro Fold néven fut majd a készülék. A keresőóriás pedig úgy volt vele, hogy ha már nem titok a dolog, akkor hivatalosan is megerősíti ezt.

A cég augusztus 13-án tart majd egy nagy Pixel központú hardveres eseményt, ami már korábban kiderült. Most pedig egy újabb előzetessel szolgált, amiben már leplezetlenül tűnt fel a Pixel 9 Pro Fold modell, és az említett dátum. Innentől tehát már azt is biztosra lehet venni, hogy a Google még a nyár folyamán beszélni fog a hajtogatható készülékről, pedig erre aztán végképp senki nem számított.

Galéria megnyitása

Korábban olyan pletykák volta, hogy a Pixel Fold nem fog ebben az évben utódot kapni, és csak 2025-ben jön majd új hajtogatható eszköz a Google-től. Ehhez képest most már arról beszélhetünk, hogy kevesebb mint egy hónapon belül itt lesz a termék. A rövid előzetesben a Google azt is felfedte, hogy valóban a korábbi renderképeknek és a legutóbbi fotóknak megfelelő dizájnt kap a Pixel 9 Pro Fold modell.

Azt persze továbbra sem tudjuk, hogy mi fog elhangozni augusztus 13-án, de az biztos, hogy a Google Pixel bejelentést még sosem tartott augusztusban. Ezek a készülékek szinte mindig október környékén kerültek a boltokba. Persze az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy a vállalat csak formálisan bemutatja a várható újdonságokat, és a forgalmazásuk valójában csak később fog indulni. A mostani előzetes információk alapján még azt tudjuk elmondani, hogy fekete és fehér színben biztosan elérhető lesz a Pixel 9 Pro Fold.

„Oh hi, AI” – még több mesterséges intelligenciát fog a mobilokba pumpálni a Google.

A nagy nyelvi modellek és a generatív MI tavalyi évben látott nagy felfutását követően idén is a slágertéma maradt, és a Google az egyik legfontosabb szereplő az MI-láz mögött. Éppen ezért nem meglepő az sem, hogy a Pixel bemutatón szó lesz majd új mesterséges intelligencia fejlesztésekről is – erre ugyancsak a mostani előzetes világított rá. A Gemini egyre nagyobb teret kap a készülékeken, és a Pixelek kiemelt figyelmet szentelnek majd az MI-nek a továbbiakban (is).

A Google a friss információk fényében már akár egyszerre négy új Pixel okostelefont is bejelenthet augusztusban, ami teljesen példa nélküli. A Pixel 9 Pro Fold mellett befuthat az új Pixel 9, a Pixel 9 Pro, valamint a Pixel 9 Pro XL is. Igencsak komoly fejlődésen mehet át a Google mobiltelefonos kínálata az idei évben. Ezeken felül pedig még viselhető kiegészítők és egyéb termékek is érkezni fognak, új Pixel Watch okosórára például mindenképpen számítani kell.

Galéria megnyitása

A Pixel Watch harmadik generációja már két méretben kerülhet bevetésre, ami ugyancsak az újítás lesz a Google részéről. 41 és 45 milliméteres méretekben fog befutni ez a termék a Pixel okostelefonok sokasága mellett. A Pixel Buds Pro fülhallgató második kiadásával teljesedhet ki a friss termékek sora, állítólag ez is az augusztusi eseményen fog megérkezni. A Google minden bizonnyal arra is törekedik majd, hogy az emberek „csomagban” vásárolják a termékeket, lesznek olyan extrák, amik az ökoszisztémában lesznek igénybe vehetőek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére