Firefox 4.0 béta 4 Direct2D gyorsítással

A Firefox 4.0-s változatának egy újabb béta verzióját adta ki a Mozilla: a negyedik béta az előzőekkel ellentétben már tartalmaz néhány komolyabb újítást is, így mindenképpen érdemes kipróbálni. Az új funkciók között találjuk a Direct2D hardveres gyorsítást, amely Windows alapú rendszerek esetében üzemel úgy, mint a Microsoft Internet Explorer 9 hasonló megoldása. A Mozilla mérnökei a Direct2D gyorsításnál kikapcsolt módot adtak meg alapértelmezettnek, de szerencsére pillanatok alatt bekapcsolhatjuk ezt a funkciót, méghozzá igen-igen könnyen. DirectX 10-es támogatással ellátott videó vezérlőknél nem kell a menüben keresgélnünk, azoknál ugyanis alapértelmezetten be van kapcsolva mind a Direct2D, mint pedig a DirectWrite funkció.

Firefox 4.0 béta 4 Direct2D gyorsítással

A Firefox 4.0-s változatának egy újabb béta verzióját adta ki a Mozilla: a negyedik béta az előzőekkel ellentétben már tartalmaz néhány komolyabb újítást is, így mindenképpen érdemes kipróbálni. Az új funkciók között találjuk a Direct2D hardveres gyorsítást, amely Windows alapú rendszerek esetében üzemel úgy, mint a Microsoft Internet Explorer 9 hasonló megoldása. A Mozilla mérnökei a Direct2D gyorsításnál kikapcsolt módot adtak meg alapértelmezettnek, de szerencsére pillanatok alatt bekapcsolhatjuk ezt a funkciót, méghozzá igen könnyen. DirectX 10-es támogatással ellátott videó vezérlőknél nem kell a menüben keresgélnünk, azoknál ugyanis alapértelmezetten be van kapcsolva mind a Direct2D, mint pedig a DirectWrite funkció.

A Mozilla szakemberei szerint egyes DirectX9-es támogatással ellátott videó vezérlőknél is bekapcsolható a funkció, de itt a végeredmény erősen változó, így azt ajánlják, hogy lehetőleg DirectX 10-es vagy frissebb támogatással ellátott videó vezérlővel és friss driverekkel próbálkozzanak az érdeklődők.

Ehhez mindenek előtt le kell töltenünk a Firefox 4.0 legfrissebb béta kiadását, mentenünk kell a profilunkat, ha egy régebbi Firefox változatot használtunk. Az alábbi módszerrel nem csak bekapcsolhatjuk az említett tulajdonságokat, hanem le is ellenőrizhetjük, hogy azok valóban be vannak-e kapcsolva. A metódus a következő:

 

[list type="ordered"]

[*]A címsorba írjuk ezt: 'about:config' .

[*]Megjelenik egy figyelmeztetés, kattintsunk az alján lévő gombra és lépjünk tovább.

[*]A megjelenő ablakban a Szűrő/Filter mezőbe írjuk az, hogy "render".

[*]Kattintsunk duplán a 'gfx.font_rendering.directwrite.enabled' bejegyzésre, így értéke "true"-ra változik.

[*]Kattintsunk duplán a 'mozilla.widget.render-mode' opcióra és az értékét írjuk át 6-ra.

[*]Indítsuk újra a webböngészőt és élvezzük a Direct2D támogatás előnyeit.

[/list]

A Direct2D gyorsítás jóvoltából a webböngésző sokkal gördülékenyebben jeleníti meg az egyes weblapokat. Ez a változás legjobban a Microsoft Canvas Zoom és a Mozilla Live Photo Resizer demóinál vehető észre: ezek bekapcsolt Direct2D gyorsítás mellett érezhetően simábban működnek, míg hagyományos módban kissé szaggatnak, működésük "darabos". Aki még több demó segítségével szeretné kipróbálni, hogy mire is jó a Direct2D gyorsítás, az látogasson el az IE9 demó oldalára, ugyanis ezekkel a demókkal tökéletesen megbirkózik a Firefox 4.0 negyedik béta kiadása is.

Az új Firefox béta kiadás emellett módosítótt böngészőfül-menedzsmenttel is büszkélkedik és böngésző szinkronizációs támogatással is bír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward