Shop menü

FELSŐKATEGÓRIÁS MECHANIKUS GAMER BILLENTYŰZETTEL BŐVÜLT A RAZER KÍNÁLATA

A BlackWidow V4 Pro mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet egy igazán jól felszereltnek mondható gamer billentyűzet esetében.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Felsőkategóriás mechanikus gamer billentyűzettel bővült a Razer kínálata

A Razer díjnyertes BlackWidow termékcsaládja, amelynek első tagja még 2010 folyamán mutatkozott be, most egy újabb modellel bővült, ugyanis a vállalat bejelentette a BlackWidows V4 Pro modellt, ami igényes felépítésével és rendkívül jó felszereltségével próbálja tovább öregbíteni a sorozat tagjainak jó hírét.

Galéria megnyitása

A teljes méretű kivitelben érkező mechanikus gamer billentyűzet felső lapja 5052-es alumíniumból készített felső lapból áll, ami kellő stabilitást biztosít a termék számára. A billentyűzet két szélén és első oldalán RGB LED világítást helyeztek el, és természetesen a mechanikus kapcsolók sem mentesek a fényártól. A világítás természetesen Razer Chroma RGB támogatással érkezik, azaz szinkronizálható a többi Razer termék világításával, illetve 200-nál több Chroma támogatással is ellátott játék alatt élvezhetjük az eseményekhez szinkronizálható világítást. A széleken kialakított RGB LED csíkok összesen 38 zónát tartalmaznak.

Galéria megnyitása

A billentyű-kupakok DoubleShot technológiával készültek, azaz rendkívül ellenállóak, hiszen a feliratot egy másik műanyagból alakították ki, nem gravírozás eredménye. A kupakok alatt a Razer Mechanical Switch sorozat tagjai kaphatnak helyet, méghozzá lineáris vagy kattanós kivitelben, modelltől függően. Az RGB LED világítás billentyűnként módosítható, valamint makrók programozására is van mód: kapunk 5 dedikált makró gombot és 3 oldalsó makró gombot is, az egyes kapcsolók élettartama pedig a 100 millió leütést is elérheti.

A kényelmes pozícióról kétféle dőlésszöget biztosító lábak gondoskodnak, valamint kétrétegű zajcsillapító szivacs is a dizájn részét képezi, ami a házat és a nyomtatott áramköri lapot fedi. A makrókat és az egyéb beállításokat a fedélzeti memóriában tárolhatjuk el, ahol 5 profil számára van hely.

Galéria megnyitása

Extra, hogy a billentyűzeten helyet kapott egy Command Dial, ami 8 alapmóddal rendelkezik, így egyebek mellett zoomolhatunk vele az egyes ablakok esetében, de a webböngészőknél akár a megnyitott fülek között is váltogathatunk vele. Az eszköz természetesen programozható, így akár 100 egyedi üzemmód is hozzárendelhető, ami a Photoshop alatt az ecsetméret módosításán át az idővonalon történő ugrálásig sokféle funkciót betölthet.

Az egyes módok között a Command Dial lenyomásával válthatunk, ekkor az RGB LED világítás is változik az aktív üzemmódnak megfelelően. A billentyűzet ezzel együtt 4 dedikált médiagombot és egy média tekerentyűvel is rendelkezik, amelyek kényelmesebbé teszik az audió vagy az audióvizuális tartalmak fogyasztását, hiszen hatékonyan vezérelhetjük a lejátszásukat.

A levehető USB-C kábellel és USB Pass-Through támogatással érkező billentyűzet egy kényelmes csuklótámaszt is kapott, ami műbőr borítással rendelkezik és mágnesesen rögzül a billentyűzet éléhez. Érdekesség, hogy a csuklótámasz három oldala mentén is kialakítottak RGB LED világítást, így a fényár ezt a kiegészítőt is átjárja. Ezzel együtt a mintavételezési frekvenciára sem lehet panasz, az ugyanis egészen 8000 Hz-ig skálázódhat.

Galéria megnyitása

A Razer új billentyűzete már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 269,99 euró.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére